Sport

Universitatea Craiova, deplasări de coșmar în Moldova. Cum s-au descurcat oltenii în ultimele meciuri cu FC Botoșani

Universitatea Craiova a avut deplasări de coșmar la Botoșani. Oltenii se așteaptă ca moldovenii să creeze probleme și de această dată, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.
21.01.2023 | 09:03
Universitatea Craiova deplasari de cosmar in Moldova Cum sau descurcat oltenii in ultimele meciuri cu FC Botosani
Universitatea Craiova nu s-a descurcat bine în deplasările de la Botoșani. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Oltenii nu se pot lăuda cu rezultate excepționale în confruntările cu FC Botoșani din deplasare, formație care s-a dovedit a fi o nucă tare. Întâlnirea dintre cele două formații din SuperLiga este programată sămbătă, de la ora 20:00, iar juveții au ambiții mari de la prima partidă din 2023.

Universitatea Craiova, deplasări de coșmar în Moldova. Câte puncte au adunat oltenii pe terenul celor de la FC Botoșani

De-a lungul timpului, Universitatea Craiova a suferit înfrângeri usturătoare în meciurile de pe stadionul Municipal din Botoșani. Oltenii speră să spargă ghinionul împotriva trupei antrenate de Flavius Stoican și să se întoarcă cu cele trei puncte în Bănie.

ADVERTISEMENT

Condițiile meteorologice par să le surâdă oltenilor în Moldova, iar jucătorii Universității Craiova speră sa aibă parte de o suprafața de joc decentă. Dan Nistor a declarat că formația din Bănie este avantajată dacă terenul va arăta bine la ora confruntării.

În SuperLiga, FC Botoșani și Universitatea Craiova s-au întâlnit de 11 ori, iar moldovenii au obținut puncte importante împotriva juveților. În total, trupa antrenată de Flavius Stoican a strâns 22 de puncte împotriva formației din Bănie din 26 posibile.

ADVERTISEMENT

Oltenii au obținut o singură victorie pe arena formației finanțată de Valeriu Iftime, scor 2-0, pe 19 iulie 2020. Universitatea Craiova a mai reușit să obțină alte patru rezultate de egalitate în SuperLigă pe stadionul Municipal din Botoșani, însă juveții nu par să se mulțumească cu o remiză de această dată.

Formația finanțată de Valeriu Iftme s-a impus de șase ori împotriva Universității Craiova, însă oltenii speră să câștige cele trei puncte și să se apropie de podiumul din SuperLigă. Formația din Bănie este la șase puncte distanță de CFR Cluj, ocupanta poziției secunde cu 44 de puncte, și șapte de liderul Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova, probleme înaintea partidei cu FC Botoșani. ce se întâmplă cu Eugen Neagoe

Debutul lui Eugen Neagoe pe banca Universității Craiova întârzie, din cauza problemelor cu U Cluj, fosta formație a tehnicianului de 55 de ani. „Geană” nu a reziliat contractul cu ardelenii, iar înțelegerea cu oltenii nu a putut fi înregistrată, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Deși, „șepcile roșii” i-au adus înlocuitor lui Eugen Neagoe după plecarea de la Universitatea Cluj, ardelenii continuă să îi pună bețe în roate fostului atacant al Craiovei. Ioan Ovidiu Sabău a fost numit în funcția de director tehnic, ceea ce îngreunează rezilierea contractului lui “Geană”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova speră ca rezilierea contractului cu Universitatea Cluj să fie rezolvată săptămâna viitor, iar Eugen Neagoe să fie alături de olteni la partidele din SuperLiga. Tehnicianul alb-albaștrilor va fi nevoit să plătească jumătate din veniturile încasate la formația din Ardeal, după întreruperea înțelegerii.

Dan Nistor știe ce îl așteaptă cu FC Botoșani: „Va fi un meci greu, ne-am chinuit cu ei”

Mijlocașul Universității Craiova nu se așteaptă să aibă o misiune ușoară împotriva celor de la FC Botoșani. În lotul lui Flavius Stoican se găsesc și foști jucători ai oltenilor precum Mihai Roman II, Antoni Ivanov și Eduard Florescu, iar Dan Nistor este de părere că aceștia vor fi motivați pentru această confruntare.

„A fost o perioadă destul de grea de pregătire, s-au acumulat foarte multe, iar din punctul meu de vedere aveam mare nevoie de acest lucru. Cred că va fi un duel destul de greu, deoarece au schimbat și antrenorul și îl cunosc destul de bine pe Flavius Stoican. 

Sunt și acei jucători care au trecut pe la Universitatea și probabil vor să demonstreze că meritau să rămână în continuare aici. Va fi un meci foarte greu, pentru că tot timpul am avut meciuri destul de grele la Botoșani și ne-am chinuit cu ei”, a spus Dan Nistor.


  • 1,38 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist sau peste 2,5 goluri” la meciul FC Botoșani – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT