Sport

Universitatea Craiova, sancționată după ce a limitat accesul spectatorilor la derby-ul Olteniei

Universitatea Craiova a fost amendată de Protecția Consumatorului pentru restricțiile cu privire la accesul spectatorilor la meciul cu rivala FC U Craiova 1948.
17.02.2022 | 18:34
Universitatea Craiova sanctionata dupa ce a limitat accesul spectatorilor la derbyul Olteniei
Universitatea Craiova a fost acuzată de discriminare și de către președintele CNCD înainte de meciul cu FC U Craiova 1948. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Oficialii Universității Craiova au fost acuzați de discrimare înainte de meciul cu FC U Craiova 1948 de către președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos.

Pentru a putea participa la derby-ul Olteniei, suporterii erau obligați să dețină abonament sau să prezinte cotorul biletului de la meciul cu CFR Cluj. Nemulțumiți de aceste decizii, suporterii olteni au făcut plângere la Protecția Consumatorului.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost amendată de Protecția Consumatorului

Pe stadionul „Ion Oblemenco” au fost prezenți peste 9.000 de suporteri, însă fanii nu au trecut deloc ușor peste decizia organizatorilor. Potrivit Republica Oltenia, un suporter care a dorit să își achiziționeze două bilete la VIP a fost refuzat în două puncte de achiziție a biletelor și a decis să sesizeze Protecția Consumatorului.

Reclamația depusă de un fan revoltat al Universității Craiova
Reclamația depusă de un fan revoltat al Universității Craiova. Sursă foto: Republica Oltenia.

Iată ce conține reclamația suporterului în cauză: „În data de 14.02.2022 am intenţionat cumpărarea a două bilete la sectorul VIP la stadionul unde se organizează de către C.S.U. Craiova meciul de fotbal dintre C.S. Univ. Craiova şi F.C.U. Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

 Am fost refuzat atât la casa de bilete de la toneta din faţa Prefecturii Dolj, cât şi la magazinul din interiorul MALL ELECTROPUTERE. Motivul refuzului a fost că nu posed un bilet de intrare la un meci disputat anterior sau un abonament emis de clubul C.S.U. Craiova. Consider acest fapt ilegal, care afectează drepturile comerciale şi de asemenea o discriminare. Rog Comisariatul R.P.C. Craiova – Dolj să ia măsurile legale necesare”, se arată în plângerea respectivă.

ANPC i-a răspuns fanului nemulțumit și l-a anunțat că Universitatea Craiova a fost amendată după ce a încălcat art.9 din OG 21/1992: „Operatorii economici sunt obligaţi să pună pe piaţă numai produse sau servicii care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate, să se comporte în mod corect în relaţiile cu consumatorii şi să nu folosească practici comerciale abuzive”.

ADVERTISEMENT

Președintele CNCD, Csaba Asztalos, revoltat de decizia celor de la U Craiova: „Este o mare prostie, clar un act de discriminare”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a fost scandalizat de modul în care Universitatea a stabilit condițiile de acces la meciul cu FC U Craiova 1948: „Este o mare prostie, dacă nu chiar o copilărie. Însă, înainte de toate este clar un act de discriminare pentru că nu poți să decizi retroactiv o astfel de măsură.

A, dacă anunțai cu mult înainte despre acest plan poate că mai era cât de cât de înțeles. Dar chiar și așa, mi se pare că totul se face doar dintr-un orgoliu prostesc”, a declarat Asztalos, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Csaba Asztalos, critici dure pentru U Craiova: „Nu îi poți interzice unui cetățean din Craiova să meargă pe stadionul orașului”

Csaba Asztatalos a mai precizat că CNCD va analiza acest caz și ar putea sancționa Universitatea Craiova, chiar dacă va fi o anchetă de durată: „Este păcat că s-a ajuns aici, însă nu îi poți interzice unui cetățean din Craiova să meargă pe stadionul orașului în care locuiește la meciuri. Și nu doar lui. Pentru că din câte văd, unii pot intra la meci, iar alții nu.

Dacă noi vom primi o petiție este clar că vom cerceta acest caz. Dar până vom demara procedurile o să dureze. Meciul se va și juca până când noi vom lua unele măsuri. Trebuie citate părțile, iar asta durează. Consider că LPF este autorizată să intervină înaintea noastră, deoarece dânșii sunt organizatorii competiției”, a mai explicat acesta.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia: 1,62 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT