Sport

Totul despre Universitatea Craiova – FC U Craiova, derby-ul Olteniei. Eugen Trică și-a urmărit în premieră fiul din tribune: „Am avut emoții foarte mari”

Episodul 2 al marii confruntări dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova are loc luni, 14 februarie, de la ora 19:55, pe stadionul „Ion Oblemenco”. FANATIK vă prezintă toate informațiile de la „Derby-ul Olteniei”
Totul despre Universitatea Craiova  FC U Craiova derbyul Olteniei Eugen Trica sia urmarit in premiera fiul din tribune Am avut emotii foarte mari
Eugen Trică a trăit cu mari emoții momentul intrării fiului său pe teren în derby-ul Olteniei
ADVERTISEMENT
14-02-2022
20:54

Eugen Trică, emoționat în momentul intrării fiului său pe teren

Prezent în tribunele arenei „Ion Oblemenco”, Eugen Trică nu și-a mai putut stăpâni emoțiile în momentul în care fiul său a fost introdus pe teren în derby-ul Olteniei. Erau ultimele minute, dar fostul antrenor al rivalei FC U Craiova 1948 s-a bucurat nespus pentru Atanas.

E prima oară când îl văd pe teren. Am avut emoții foarte mari și m-am bucurat. Nu contează că a jucat foarte puțin, opt minute sau cinci minute, pentru el e foarte important la vârsta asta și sper să joace din ce în ce mai mult. Mă bucur că am reușit să ajung, am venit special de la Târgu Jiu pentru meci.

A fost frumos când a intrat pe teren, l-a aplaudat toată lumea și apoi au scandat numele lui Balaci, a fost emoționant pentru mine și mă bucur că am reușit să vin, mai ales că mama lui n-a putut să ajungă.

Când e vorba despre copilul tău nu ai cum să fii decât fericit. Depinde de el și mai ales de Reghe dacă va juca. Dacă își va face treaba, sper și cred că poate ajunge departe”, a declarat Eugen Trică, în exclusivitate pentru FANATIK.

14-02-2022
20:15

Eugen Trică și-a urmărit pentru prima dată fiul din tribune

Derby-ul Olteniei a bifat și o premieră pentru Atanas Trică. Așa cum puteți observa în imaginea de mai jos, tatăl său a ținut să urmărească din tribune prestația atacantului de 17 ani.

Acesta a fost introdus în minutul 84, în locul lui Mateiu și nu a reușit nimic notabil, dar s-a putut bucura la final de o nouă victorie a echipei sale în fața rivalei.

14-02-2022
19:22

Ultrașii U Craiova au aruncat cu un scaun în spatele porții

Nici mitanul secund nu duce lipsă de incidente. Supărați că rivalii au intrat la cabine în avantaj, cei de la Peluza Nord s-au „răzbunat” aruncând cu un scaun în spațiul din spatele porții, așa cum se poate observa în imaginea de mai jos.

 

Deși astfel de gesturi puteau duce la întreruperea partidei, au continuat să arunce cu diverse obiecte în teren. La această oră, gazdele sunt la adăpostul unicului gol, înscris de Gustavo.

14-02-2022
18:44

Peluza Sud, mesaje ironice pe bannere. Nici fanii rivalei nu s-au lăsat mai prejos. Foto

Peluza Sud a avut mesaje ironice pe bannere la adresa rivalilor.

„Los platanos din parcul cu platani erau mai ultrași ca voi și nu cereau nici bani!” și „Aveți lexic de canal, doar cu papuci, porc și cal!”, au fost cele două bannere ale fanilor de la Peluza Sud.

Nici fanii de la Peluza Nord nu s-au lăsat mai prejos: „V-a demascat botoxatul că sunteți asistați, familia Mititelu vă plătește să cântați!”.

14-02-2022
18:27

Ultrașii Peluzei Nord au introdus artificiile chiar sub nasul forțelor de ordine. Cum au reușit să fenteze paza

Ultrașii Peluzei Nord au reușit să introducă artificiile pe stadion, chiar sub nasul forțelor de ordine, care nu i-au controlat corespunzător pe aceștia.

Astfel, toate artificiile care au fost date în timpul derby-ului dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova au fost ascunse în bețele de la steaguri.

14-02-2022
18:10

Partida a fost întreruptă din cauza torțelor aruncate din ambele galerii

Partida a fost întreruptă în minutul 4 după ce fanii de la Peluza Sud au aruncat torțe și petarde pe teren. Marcel Bîrsan a reluat partida după aproximativ două minute, dar nu pentru mult timp. 

A fost apoi rândul celor de la Peluza Nord să pornească un adevărat show pirotehnic. Cu zeci de torțe și fumigene. Partida a fost întreruptă a doua oară, iar Marcel Bârsan a decis să trimită echipele la cabine.

14-02-2022
18:01

Gică Craioveanu, înjurat de Peluza Sud de ziua lui

Gică Craioveanu a împlinit 54 de ani astăzi, 14 februarie, și a dat lovitura de start la derby-ul orașului, în uralele fanilor Universității Craiova, însă ultrașii lui FC U Craiova 1948 de la Peluza Sud l-au înjurat și huiduit.

14-02-2022
17:28

Nebunie la porțile stadionului. S-a forțat intrarea tuturor în peluză

Efervescența derby-ului s-a simțit și la intrarea în stadion, când s-a forțat intrarea tuturor suporterilor de la FC U Craiova 1948 în peluză.  

14-02-2022
17:06

Fanii lui FC U Craiova 1948 au 1.200 de bilete. S-au oprit la sediul clubului să-l înjure pe Adrian Mititelu

Fanii lui FC U Craiova 1948 au achiziționat 1.200 de bilete și în drumul spre stadion s-au oprit la sediul clubului să-l înjure pe Adrian Mititelu, patronul echipei.

Nici Olguța Vasilescu nu a scăpat de injuriile ultrașilor, care au jignit-o și pe aceasta. 

14-02-2022
16:53

Suporterii echipei lui Adrian Mititelu au plecat spre stadion

Ultrașii FC U Craiova au plecat spre stadionul „Ion Oblemenco”, acolo unde, la ora 19:55, va începe derby-ul cu Universitatea Craiova.

14-02-2022
16:46

Suporterii echipei lui Adrian Mititelu au început să spargă sticle

Suporterii FC U Craiova s-au strâns în Centrul Vechi al Craiovei. La un moment dat, aceștia au început să spargă sticle și să o înjure, atât pe rivala Universitatea Craiova, cât și pe patronul propriei echipe, Adrian Mititelu.

14-02-2022
16:34

Peluza Sud, spectacol în centrul orașului

Sute de suporteri ai Peluzei Sud s-au strâns încă de la orele amiezii în Centrul Vechi al Craiovei pentru a da o replică ultrașilor echipei patronate de Mihai Rotaru. După cum puteți observa în videoclipul de mai jos, aceștia au scandat neîntrerupt și au folosit torțe, petarde și fumigene pentru a crea o atmosferă cu adevărat incendiară.

În plus, cu aproximativ o oră și jumătate până la startul partidei de pe „Ion Oblemenco”, toate terasele din zonă sunt pline ochi. Cum rolul de gazdă le revine celor de la U Craiova, ultrașii care susțin formația familiei Mititelu trebuie să se mulțumească cu doar 470 de bilete, la una dintre peluze.

14-02-2022
16:16

Suporterii lui U Craiova s-au strâns în apropierea stadionului

Se anunță o atmosferă incendiară în Bănie. Zeci de suporteri ai echipei patronate de Mihai Rotaru s-au strâns deja în complexul „Ciuperca”, aflat în apropierea arenei „Ion Oblemenco.

 Au mai rămas aproximativ două ore până la fluierul de start al mult așteptatului derby din Oltenia. Acesta va fi condus la centru de Marcel Bârsan, ajutat la cele două linii de Radu Adrian Ghinculeac și Vladimir Urzică, în timp ce Iulian Dima va fi al patrulea arbitru delegat.

 

14-02-2022
15:52

Vestiarul Universității Craiova este pregătit

Universitatea Craiova a postat, pe pagina oficială de Facebook, mai multe imagini din vestiarul elevilor lui Laurențiu Reghecampf, alături de mesajul: „Vestiarul este pregătit!”.

 

14-02-2022
15:28

S-au vândut toate biletele

Universitatea Craiova a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că toate biletele pentru derby-ul cu FC U Craiova au fost vândute.

 

14-02-2022
14:46

Sute de jandarmi și polițiști vor asigura ordinea pe străzi și la stadion

Forțele de ordine s-au pregătit exemplar pentru derby-ul Olteniei. Nu mai puțin de 300 de jandarmi vor fi prezenți atât pe străzi, cât și în interiorul arenei „Ion Oblemenco”. Lor li se vor alătura și 200 de polițiști.

Pentru desfășurarea în condiții de normalitate a meciului între Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au dispus următoarele măsuri:

Pentru deplasarea în siguranță a suporterilor la și de la stadion și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul municipiului Craiova, recomandăm suporterilor ambelor echipe să respecte reglulile stabilite de organizatori și foțele de ordine, să manifeste un comportament civilizat și să vină în spirjinul forțelor de ordine pentru un eveniment fără incidente.

Nu este primul meci la care participăm cu un număr și o amploare atât de mare. Suntem pregătiți pentru astfel de misiuni. La meciul precedent am păstrat un dialog permanent cu șefii galeriilor. Sperăm ca și de data aceasta comunicarea să fie la fel de bună”, a declarat Claudia Niță, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Dolj, pentru Antena Sport.

14-02-2022
14:03

Cum se prezintă gazonul de pe „Ion Oblemenco”

Cu patru ore înainte de startul partidei Universitatea Craiova – FC U Craiova, gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” se prezintă impecabil. Instalația de fotosinteză a fost scoasă de pe stadion.

Universitatea Craiova FC U Craiova 1948
Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” se prezintă impecabil
14-02-2022
13:18

Casa de bilete de la Sala Polivalentă, închisă

Casa de bilete de la Sala Polivalentă din Craiova, care se află chiar lângă stadionul „Ion Oblemenco”, este închisă.

În schimb, cu cinci ore înaintea fluierului de start, la magazinul mobil din Piața Unirii, zeci de suporteri stau la coadă pentru a prinde unul dintre ultimele tichete disponibile la partida din această seară.

14-02-2022
10:45

Câte bilete mai sunt disponibile

Mihai Rotaru, acționarul clubului Universitatea Craiova, a anunțat că mai sunt disponibile aproximativ 1.000 de bilete pentru meciul cu FC U Craiova.

„Mai sunt aproximativ 1.000 de bilete la vânzare, sperăm ca, până la ora meciului, să fie epuizate”, a declarat Mihai Rotaru, la PRO X.

În centrul orașului, toată lumea vorbește despre marele derby de diseară. Totodată, suporterii sunt nemulțumiți de faptul că doar cei care au participat la meciul cu CFR Cluj își pot achiziționa bilete.

„Craiova cu Craiova. Așa am ajuns”, a spus unul dintre fanii nemulțumiți.

FANATIK a surprins un moment de solidaritate între fanii olteni. Concret, un suporter a cumpărat mai multe bilete și i-a dăruit unul unui fan, care nu putea să-și cumpere.

Craiova fierbe pentru de „Derby-ul Olteniei”, iar Peluza Nord Craiova și Peluza Sud 1997 sunt „la cuțite” înainte de marele meci.

Ultrașii de la Peluza Nord și cei de la Peluza Sud 1997 sunt în război total înainte de „Derby-ul Olteniei”, după ce suporterii echipei lui Mititelu au recurs la amenințări și anunță că și-au procurat alte 400 de bilete în afara celor rezervate de clubul gazdă.

ADVERTISEMENT

Fanii de la Peluza Sud anunță triumfător că au reușit să cumpere de la suporterii Universității Craiova peste 400 de bilete la Tribuna a II-a de pe „Ion Oblemenco”.

Peluza Sud 1997, amenințări în oraș pentru a împiedica suporterii Universității Craiova să vină la meci

Peluza Nord, care susține Universitatea Craiova, a publicat pe Facebook un comunicat în care îl desființează pe Andrei Preda, unul dintre liderii Peluzei Sud, grupare a suporterilor fidelă echipei FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Andrei Preda, alias „Gogoașă”, s-a lăudat că ultrașii de la Peluza Sud au cumpărat 400 de bilete la Tribuna a II-a de la suporterii Universtității Craiova, după ce fanii echipei lui Adrian Mititelu au primit doar 470 de bilete la una dintre peluze. Până în acest moment, s-au vândut peste 8.000 de bilete, însă meciul s-ar putea disputa cu casa închisă. În total au fost puse în vânzare 9.210 tichete.

Scandalul pe bilete a început după ce accesul spectatorilor pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost condiționat de prezentarea „cotorului” biletului de la meciul cu CFR Cluj. Așadar, doar cei care au fost prezenți la meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj își pot cumpăra bilete și pentru meciul cu FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Peluza Sud 1997 ar putea fi prezentă în număr mult mai mare la meciul cu Universitatea Craiova: „V-ați vândut biletele pe un sandviș”, a scris „Gogoașă” pe contul lui de Facebook, unde a postat și o poză cu un teanc de bani.

Peluza Sud 1997, intimidări și presiuni înainte de meci

La rândul său, Gabi Blondu’, un alt lider al suporterilor echipei familiei Mititelu, a postat un video cu un copil bătut, fan al Universității Craiova. Chiar dacă video-ul este unul mai vechi, acesta ar putea fi un mesaj transmis suporterilor care susțin echipa lui Mihai Rotaru și o încercare de intimidare a celor care vor să fie prezenți pe stadion la „Derby-ul Olteniei”. Ulterior, Blondu’ a șters acest video, precum și alte postări prin care încerca să încingă spiritele.

ADVERTISEMENT

Oficialii Universității Craiova au fost acuzați de discriminare de către Csaba Asztalos,  președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), datorită modului în care au pus în vânzare biletele:

„Este o mare prostie, dacă nu chiar o copilărie. Însă, înainte de toate este clar un act de discriminare pentru că nu poți să decizi retroactiv o astfel de măsură. A, dacă anunțai cu mult înainte despre acest plan poate că mai era cât de cât de înțeles. Dar chiar și așa, mi se pare că totul se face doar dintr-un orgoliu prostesc”, a explicat Asztalos, pentru Prosport.

Mihai Rotaru s-a întors special în țară pentru acest meci. Jucătorii lui Nicolo Napoli, primă uriașă la victorie

FANATIK a aflat în exclusivitate că Mihai Rotaru s-a întors în țară după o lună, exact înainte de meciul dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948.

De cealaltă parte, Adrian Mititelu Jr, patronul lui FC U în lipsa tatălui său, nu va putea fi prezent în tribune, fiind în continuare interzis pe stadioane.

Însă jucătorii lui FC U Craiova 1948 sunt mai motivați ca oricând și vor avea o primă substanțială pentru o victorie împotriva Universității Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 se joacă pe stadionul „Ion Oblemenco” luni, 14 februarie, de la ora 19:55. Lovitura de start va fi dată de fostul mare jucător al Craiovei, Gică Craioveanu, care împlinește 54 de ani în această zi.

  • 13 puncte o separă pe Universitatea Craiova (locul 5, 39 de puncte) de FC U Craiova 1948 (locul 13, 26 de puncte)
ADVERTISEMENT