Fotbal intern

Universitatea Craiova are coșmaruri cu gruzinii! Ce s-a întâmplat în Cupa UEFA: “Privind la rece, ne-au bătut pe merit!”. Exclusiv

11.08.2020 | 20:02
Universitatea Craiova are cosmaruri cu gruzinii Ce sa intamplat in Cupa UEFA Privind la rece neau batut pe merit Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova își începe aventura din Europa League în Georgia, la Tbilisi, oraș care le trezește amintiri neplăcute oltenilor. Echipa lui Cristiano Bergodi este favorită în fața celor de la Lokomotiv Tbilisi, însă gruzinii nu trebuie subestimați, așa cum s-a mai întâmplat o dată tot de Universitatea Craiova. 

“Știința” încheia pe locul 2 sezonul din 1993/1994 din Divizia A, la 13 puncte de campioana Steaua, dar cu un punct peste Dinamo și Rapid, principalele urmăritoare. Astfel, Universitatea Craiova s-a calificat în turul I din Cupa UEFA, acolo unde sorții le-au scos în cale pe Dinamo Tbilisi.

ADVERTISEMENT

O “dublă” abordabilă pentru olteni la care jucau pe atunci Gică Craioveanu, Jerry Gane, Ovidiu Stângă, Corneliu Papură sau Emil Săndoi. Universitatea era atunci antrenată de Aurel Țicleanu și pornea cu prima șansă.

Universitatea Craiova are coșmaruri cu gruzinii! Ce s-a întâmplat în Cupa UEFA

Doar că gruzinii erau greu de răpus și după 0-2 la Tbilisi, goluri Giorgi Kinkladze (25′) și Shota Arveladze (pen. 57′). oltenii au fost învinși și pe stadionul “Ion Oblemenco” de Dinamo cu 2-1, goluri Pigulea (58), respectiv (Kavelashvili 2 și Giorgi Kinkladze 58).

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova în tur: Arcanu, Cojocaru, Mogoșanu, Zamfir, Săndoi, Papură, Mitriță, Călin, Vasc, Predoi, Stângă. Antrenor: Aurel Țicleanu

Universitatea Craiova în retur: Arcanu, Zamfir, Sburlea, Săndoi, Mitriţă, Vasc, Stângă, Papură, Ungur, Gane, Craioveanu. Antrenor: Aurel Țicleanu

Stângă: “Acolo au câștigat meritat și dacă stau să analizez cu maturitate, rezultatele au fost juste”

Ovidiu Stângă era unul dintre jucătorii care au evoluat în ambele manșe cu Dinamo Tbilisi și a vorbit pentru FANATIK despre acea “dublă: “Deși eram favoriți, Dinamo era o echipă foarte bună. Au fost mulți jucători care au ajuns la un nivel foarte bun. Au avut un fundaș central (n.r. Kaladze) care a ajuns la AC Milan, decarul a ajuns la Manchester City (n.r. Kinkladze).

Acolo au câștigat meritat și dacă stau să analizez cu maturitate, rezultatele au fost juste. Individual, aveau jucători mult mai valoroși decât noi la vremea respectivă la Craoiva. De la ei 6-7 au ajuns la nivel de cluburi importante: Ajax, Koln, Manchester City, Milan. 

ADVERTISEMENT

Din generația noastră, care am fost la Craiova nu au ajuns toți la echipe importante. Au fost și la noi. Dar în acea dublă ne-au bătut pe merit, nu putem să spunem nimic. 

“Am văzut finala dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. Sentimental și sufletește am rămas dezamăgit puțin”

Acum nu pot să evaluez ce va fi. Nu am urmărit așa mult fotbalul românesc, doar ca spectator. Eu sper ca Universitatea Craiova să meargă mai departe și a arătat că poate fi o echipă surpriză, așa cum a fost și CFR anul trecut în Europa.

ADVERTISEMENT

Am văzut finala dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. Sentimental și sufletește am rămas dezamăgit puțin, dar profesional vorbind, în acea zi, CFR Cluj a fost mai bună. Trebuie să recunosc”, a spus Ovidiu Stângă pentru FANATIK.

Universitatea Craiova are coșmaruri cu gruzinii! Ce s-a întâmplat în Cupa UEFA Privind la rece, ne-au bătut pe merit!. Exclusiv
FOTO: Ovidiu Stângă și Corneliu Papură în 2014, când făceau parte din staff-ul Universității Craiova

Meciul dintre Lokomotiv Tbilisi și Universitatea Craiova va avea loc pe data de 27 august într-o singură manșă pe terenul echipei gruzine. Cine învinge, se califică în turul doi preliminar din Europa League.

VEZI VIDEO REZUMAT TUR DINAMO TBILISI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-0: 

ADVERTISEMENT