Sport

Universitatea Craiova, protest pentru drepturile suporterilor: „Intervenția autorităților statului trebuie să fie una strict în limitele legii”

Universitatea Craiova a anunțat că este alături de suporterii din România și își dorește ca drepturile lor să fie respectate de autoritățiile statului.
11.11.2022 | 19:18
Universitatea Craiova protest pentru drepturile suporterilor Interventia autoritatilor statului trebuie sa fie una strict in limitele legii
Universitatea Craiova, protest pentru drepturile suporterilor: „intervenția autorităților statului trebuie să fie una strict în limitele legii”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a anunțat că va lua atitudine, pentru că drepturile suporterilor să fie respectate pe stadioanele din România. Formația din Bănie a făcut apel și la celelalte formații din SuperLigă, pentru a se alătura în această inițiativă.

Universitatea Craiova alături de suporteri: „Suntem alături de toate cluburile de fotbal din România și de suporterii lor în această bătălie pentru normalitate”

Universitatea Craiova le-a transmis suporterilor din România că este alături de ei și își dorește ca autoritățiile statului să le ofere drepturile și libertățile fundamentale. Oltenii speră ca incidentele petrecute pe Arena Națională de la FCSB – Rapid București, scor 3-1, să nu mai fie repetate.

ADVERTISEMENT

„DEMNITATE PENTRU SUPORTERI! Fotbalul este al suporterilor. Și trebuie să rămână așa mereu. Spectacolul din tribune face parte din acest fenomen, iar intervenția autorităților statului trebuie să fie una strict în limitele legii.

Nu suntem și nu vom fi niciodată de acord cu practici prin care suporterii pot fi doar îndepărtați de pe stadioane și, din acest considerent, suntem alături de toate cluburile de fotbal din România și de suporterii lor în această bătălie pentru normalitate, pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor unui stat ce se vrea european.

ADVERTISEMENT

Facem apel, pe această cale, și către colegele noastre de competiție din SuperLiga, să se alăture demersului nostru. De asemenea, facem o invitație publică reprezentanților mass-media să fie alături de noi, cluburile, și de suporterii noștri. Ne dorim ca drepturile fiecărui suporter să fie respectate și vom lupta de fiecare dată când situația o va cere.

Ceea ce s-a întâmplat pe Arena Națională la partida dintre FCSB și Rapid este inacceptabil din punctul nostru de vedere și ar fi inadmisibil dacă acest lucru s-ar repeta.

ADVERTISEMENT

Pentru a preîntâmpina abuzurile de orice fel din partea oricărei instituții a statului, Universitatea Craiova va protesta pentru ca drepturile suporterilor să fie respectate și vom lua public toate măsurile necesare, de fiecare dată când situația o va impune.

Să fie spectacol în tribune și-n teren mâine seară!”, a transmis Universitatea Craiova pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Suporterii „alb-albaștrilor” se confruntată cu probleme înainte de Rapid – U Craiova

Fanii Universității Craiova și-au exprimat nemulțumirea legată de faptul că cei de la Rapid București le-au oferit doar 620 de bilete pe stadionul din Giulești. Problemele suporterilor olteni care vor să își susțină favoriții în deplasarea de la București nu s-a oprit aici.

Aceștia au transmis că dețin informații că nu pot afișa bannere cu orice fel de mesaj în timpul partidei Rapid – Universitatea Craiova. Suporterii „Științei” au transmis că vor veni cu avocați pe stadionul Giulești, pentru a le fi respectate drepturile.

„Responsabilul cu securitatea al clubului Universitatea Craiova ne-a transmis ieri că a fost anunțat de reprezentanții Jandarmeriei de faptul ca la meciul cu Rapid de sambata, Jandarmeria Bucuresti nu ne va permite accesul în stadion cu niciun fel de mesaj, indiferent de conținutul acestuia.

Le transmitem de pe acum celor de la Jandarmerie că acesta ar fi un abuz înfiorator, o violare gravă a celei mai importante legi a țării, CONSTITUTIA! Oare cum se pot măcar gândi acești domni, platiți din banii noștri, ăa nu respecte însăși legea cea mai importanta a țării?”, a transmis Peluza Nord.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,55 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la Rapid – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT