Sport

Universitatea Craiova – UTA Arad 3-0, în etapa 6 din SuperLiga. Oltenii sunt liderii campionatului

Universitatea Craiova a câștigat meciul cu UTA Arad mult mai greu decât o arată de scorul de 3-0 și a trecut pe primul loc în SuperLiga.
18.08.2023 | 23:19
Universitatea Craiova  UTA Arad 30 in etapa 6 din SuperLiga Oltenii sunt liderii campionatului
Stefan Baiaram marcheaza un gol de langa Marko Stolnik in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si UTA Arad, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 18 august 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-08-2023
20:36

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Universitatea Craiova – UTA Arad 3-0

Universitatea Craiova a învins cu 3-0 pe UTA Arad, într-un meci contând pentru etapa 6 din SuperLiga, și a devenit noul lider al campionatului. Oltenii au acumulat 14 puncte, cu două peste FCSB, care are însă două partide mai puțin disputate.

Totuși, chiar dacă scorul înregistrat pe tabelă ne-ar face să credem că oltenii au obținut o victorie facilă, lucrurile nu au stat tocmai așa. Cel puțin în prima repriză, arădenii au dominat jocul în mare parte, au ratat câteva oportunități uriașe în special prin Pop, care nu a reușit să profite de numeroasele gafe comise de apărarea gazdelor.

Îmbucurător pentru olteni este însă faptul că echipa s-a descurcat excelent în atac și în lipsa lui Alex Mitriță, jucătorul exponențial în primele etape. Acesta a acuzat o accidentare și nu a fost nici măcar în lot la partida cu arădenii.

superliga
Clasament SuperLiga
18-08-2023
18:31

Universitatea Craiova - UTA Arad 3-0 (Baiaram 8, Al. Crețu 58, Screciu 88)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 88: GOOOL Universitatea Craiova! Screciu înscrie cu un șut din 8 metri, după o preluare greșită a lui Ivan. Golul este anulat inițial pentru ofsaid, însă este validat mai apoi după intervenția arbitrilor din camera VAR.

Min. 83: Cîmpanu șutează periculos cu pământul de la 18 metri, Iacob respinge greu în corner.

Min. 77: Carp trimite cu capul pe lângă poarta craioveană.

Min 58: GOOOL Universitatea Craiova! Crețu marchează cu un șut plasat, pe jos, lângă bară, din marginea careului mare.

Min. 53: Cooper scapă în careu și înscrie cu un șut din 14 metri, dar golul este anulat pentru ofsaid.

Min. 38: Ișfan execută perfect o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Raul Silva reia cu capul în plasă din 6 metri. După mai bine de 8 minute de analiză video a fazei, golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Min. 35: Raul Silva trimite prea încet cu capul spre portar, Fabry poate scăpa singur, însă greșește inexplicabil preluarea și Popescu reține balonul.

Min. 28: Rareș Pop scapă singur spre poarta craioveană, dar șutează din 16 metri mult pe lângă bară.

Min. 22: De Freitas șutează periculos de la 20 de metri, mingea prinde pământul, iar Popescu respinge greu în față.

Min. 21: Pop are o acțiune superbă pe dreapta, centrează pe 6 metri, dar Cooper nu ajunge să împingă mingea în plasă.

Min. 20: Rareș Pop șutează din 10 metri, peste poarta olteană.

Min. 8: GOOOL Universitatea Craiova! Bairam primește o minge în careu de la Bancu și înscrie cu un șut superb, la colțul lung.

Min. 1: A început partida.

18-08-2023
16:59

Echipele de start la Universitatea Craiova - UTA Arad, ora 21:30

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Bancu – Crețu, Screciu – Ișfan, Baiaram, Ivan – Markovic. Rezerve: Lazar, Badelj, Ndong, Căpățînă, Kurtic, Danciu, Cîmpanu, Roguljic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf. 

UTA Arad: Iacob – Costa Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid – De Freitas Costa, Marku, Dumitrașcu – Pop, Cooper, Fabry. Rezerve: Kucher, Stahl, C. Mihai, Iurasciuc, Carp, Markov, Stanciu, Holst, Leidsmann. Antrenor: Mircea Rednic. 

Meciul Universitatea Craiova – UTA Arad are loc vineri, 18 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 6-a din SuperLiga.Oltenii lui Laurențiu Reghecampf au două victorii consecutive, în timp ce UTA a avut etapa trecută pauză, întrucât nu a jucat având amânată partida de la Constanța, cu campioana Farul.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – UTA Arad, în etapa 6 din SuperLiga

Confruntarea Universitatea Craiova – UTA se dispută vineri, 18 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei în etapa 6 din SuperLiga. De la sosirea lui Reghecampf, Craiova a obținut un egal și două victorii, dar dacă în meciul de acasă cu FC Hermannstadt evoluția a fost una destul de modestă, a doua repriză a partidei câștigată la Iași cu 4-1 a arătat semne promițătoare.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, oficialii Craiovei așteaptă o prezență mai numeroasă de suporteri în tribune, mai ales că e vorba despre un meci de tradiție al fotbalului rpmânesc, între două echipe campioane. Sunt așteptați între 8-10.000 de fani în tribune, care să creeze o atmosferă incendiară.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – UTA Arad

Partida Universitatea Craiova – UTA Arad se joacă vinrti, 18 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei în etapa 6 din SuperLiga. Ea este televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Și la Craiova, vineri, 18 august, va fi una dintre acele zile de căldură mare, cu cerul senin încremenit așa toată ziua, fără nici cel mai risc de ploaie. Maxima zilei la ora amiezii va ajunge undeva între 34-35 de grade. La ora partidei, evident, tempertatura va mai scădea, dar cu cel mult trei-patru grade, așa încât tot va depăși 30 de grade, cu o umiditate foarte joasă.

Ce absențe sunt în întâlnirea Universitatea Craiova – UTA Arad

Laurențiu Reghecampf are un singur jucător indisponibil pentru acest meci, atacantul bosniac Elvir Koljic, campionul de necontestat din SuperLiga la capitolul accidentări. În schimb, veste importantă pentru suporteri, îl vor putea vedea la lucru pe slovenul Kurtic, marele transfer al verii de la Parma,  dar rămâne de văzut dacă din primul minut sau pe parcursul jocului.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a schimbat aproape din rădăcini vechiul lot al UTA-ei, supraviețuitorii fiind portarul Iacob, fundașul centralk Benga, fundașul stânga Abeid și tânărul mijlocaș Pop, considerat vedeta echipei. Continuă să sosească jucători și Puriul speră să îl convingă și pe Vali Gheorghe de la FCSB să aleagă UTA.

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – UTA Arad

Casele de pariuri nu au nici un fel de milă față de „Bătrâna doamnă” a fotbalului românesc, socotind că UTA este victimă sigură în acest meci. Cota acordată la victorie oltenilor este foarte joasă – 1,35, iar dacă se întâmplă cumva ca arădenii să producă minunea ar atinge cota de 9,50. La șansă dublă „X2” iar este o cotă foarte mare pentru UTA – 3,40, iar un gol înscris de oaspeți ajunge la cota de 2,10.

ADVERTISEMENT

De la revenirea „alb-roșiilor” în SuperLiga, UTA a reușit un singur punct pe „Ion Oblemenco” în compania echipei lui Laurențiu Reghecampf. A fost un 0-0  înregistrat acum două sezoane. În rest, avem trei succese locale, două cu scorul de 2-0 și cel de anul trecut cu 2-1, după ce Batha a adus UTA în avantaj la pauză. Autogolul lui Erico și reușita lui Koljuc au stabilit scorul în repriza a doua.

ADVERTISEMENT