News

Unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica a murit. Avea doar 49 de ani

Un preot de la Mănăstirea Cernica s-a stins din viață, luni, 15 aprilie, la 49 de ani. A fost intendentul Patriarhului Teoctist.
16.04.2024 | 22:02
Unul dintre cei mai iubiti preoti de la Manastirea Cernica a murit Avea doar 49 de ani
Unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica a murit. colaj Fanatik/ foto pixabay/Facebook
ADVERTISEMENT

Este doliu la Mănăstirea Cernica, după ce unul dintre cei mai iubiți preoți s-a stins din viață la doar 49 de ani. Vestea tristă privind trecerea în neființă a părintelui a fost dată de reprezentanții instituției religioase.

Un preot de la Mănăstirea Cernica s-a stins din viață

Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica s-a stins din viață luni, 15 aprilie 2024. S-a născut la 20 februarie 1975 în localitatea Cerchejeni, din județul Botoșani și a fost intendent al Patriarhului Teoctist, potrivit basilica.ro.

ADVERTISEMENT

„Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani!”, este mesajul transmis de Mănăstirea Cernica.

După ce a împlinit 14 ani, preotul a intrat în lumea bisericească, fiind frate la Mănăstirea Cozancea. La 20 de ani, în 1995, a primit calitatea de monah. Ulterior, între 1996 și 1997, a făcut armata obligatorie. A fost încorporat la Botoșani și detașat la București.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Ioachim Enea a devenit jandarm la Patriarhie, aici unde l-a cunoscut pe Patriarhul Teoctist, care i-a oferit funcția de intendent. În timpul activității pe care a desfășurat-o la Patriarhie, a urmat și studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica.

Când va avea loc înmormântarea

Apoi, părintele a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești. În anul 2007 a fost hirotonit ieromonah de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie. „De atunci și până în prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii”, arată basilica.ro.

ADVERTISEMENT

Părintele ieromonah Ioachim Enea va fi înmormântat miercuri, 17 aprilie, la Mănăstirea Cernica. Slujba va avea loc începând cu ora 12:00, potrivit anunțului reprezentanților lăcașului de cult.

După anunțul privind moartea părintelui, zeci de mesaje au fost postate în mediul online de către cei care l-au cunoscut. „Veșnică lui pomenirea! Dumnezeu să-l odihneasca în pace, alături de Drepții Săi.”

ADVERTISEMENT

„Odihnă vesnică.. pomeniți-l fiecare cum puteți la Sfânta Liturghie, ca mare bine îi facem. Toată lumea să-l pomenim”, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de internauți.

 

ADVERTISEMENT
Tags: