News

Urmărire cu împușcături în Sălaj pentru prinderea unui șofer băut, fără permis. Unul dintre pasageri a fost rănit de gloanțele trase de polițiști

Polițiștii din Sălaj l-au urmărit mai multe zeci de kilometri pe un șofer care circula fără permis, într-o mașină cu plăcuțe false de înmatriculare, pentru oprirea căruia a fost nevoie de focuri de armă.
14.08.2022 | 10:08
Urmarire cu impuscaturi in Salaj pentru prinderea unui sofer baut fara permis Unul dintre pasageri a fost ranit de gloantele trase de politisti
Mașina a fost abandonată pe un drum din pădure/ Foto: Facebook - Europol
ADVERTISEMENT

Acțiunea polițiștilor a început în urma unei sesizări primite la numărul de urgență 112 în care se spunea că un automobil circulă haotic pe un bulevard din Zalău. Odată identificat automobilul, un echipaj de poliție a dat semnale șoferului să se oprească, însă acesta a accelerat.

Șoferul băut a fost urmărit zeci de kilometri

Un alt echipaj a încercat să facă un baraj pentru oprirea mașinii, însă încercarea a eșuat. Mai mult, un polițist a fost la un pas să fie luat pe capotă savându-se în ultima clipă.

ADVERTISEMENT

Din acest moment, și după ce deja exista confirmarea că autoturismul are aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, au fost anunțate și echipajele din județ pentru a oferi sprijin. Au urmat zeci de kilometri de goană prin localitățile din județ, cu foarte multe momente critice, în care șoferul fugar ce rula cu viteză era pe punctul să producă mai multe accidente grave, punând în pericol atât pe ceilalți șoferi și pietoni”, se spune într-o postare pe contul de Facebook al sindicatului polițiștilor Europol.

O nouă tentativă de a-l opri pe șoferul vitezoman a fost făcută de un echipaj de poliție care a încercat să-l depășească, însă acesta a virat de mai multe ori spre stânga încercând să scoată mașina de poliție de pe drum.

ADVERTISEMENT

În lipsă de altă soluție, oamenii legii au tras 25 de focuri de armă în aer ca ultimă somație, însă șoferul nici atunci nu vrut să oprească astfel că ultimele gloanțe au fost trase către roțile mașinii.

Un pasager a fost grav rănit de un glonț

Vitezomanul a încercat să scape intrând pe un drum din pădure, iar de acolo a abandonat mașina și pasagerii pe care-i avea, încercând să fugă. La scurtă vreme a fost însă prins.

ADVERTISEMENT

Motivul acestei goane dramatice l-a reprezentant alcoolemia de 0,83 mg/alcool in aerul expirat, faptul că nu deținea permis de conducere, că a condus un autoturism neînmatriculat și că a condus un autoturism cu numere false. Pe parcursul urmăririi însă, pentru faptul că și-a expus cei doi prieteni, care erau pe bancheta din spate, riscului de a fi împușcați s-a reținut și infracțiunea de tentativă la omor. Iar pentru că a încercat să îi ia pe capotă pe polițiștii care i-au efectuat semnalele de oprire, se impune și reținerea infracțiunii de ultraj”, mai precizează sursa citată.

Potrivit publicației Sălajul Liber, șoferul are 21 de ani și este din satul Mineu, comuna Salatig. La scurtă vreme după ce a fost reținut, a fost dus în fața judecătorului care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Din păcate, unul dintre cei doi pasageri de pe bancheta din spate a mașinii a fost rănit de un glonț tras de polițiști, care a trecut prin luneta mașinii. Pasagerul a fost grav rănit și acum se află internat la un spital din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT
Tags: