News

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene: ”UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina 70% din populația adultă”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că UE dispune în prezent de suficiente doze pentru a vaccina 70% din populația adultă.
10.07.2021 | 20:05
Ursula von der Leyen presedinta Comisiei Europene UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina 70 din populatia adulta
ADVERTISEMENT

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că Uniunea și-a atins obiectivul de a pune la dispoziție suficiente doze pentru a vaccina 70% din populația sa adultă împotriva Covid-19.

În aceste condiții, liderul Executivului de la Bruxelles subliniază că responsabilitatea de a administra dozele este a guvernelor celor 27 de state membre. Von der Leyen a declarat că unele avansează mai repede decât altele, fapt pentru care cele rămase în urmă ar trebui să accelereze campania.

ADVERTISEMENT

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: ”UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina 70% din populația adultă”

Până în prezent, programul UE de achiziție în comun a vaccinurilor, gestionat de Comisia Europeană (CE), a făcut ca cele 27 de state membre să primească circa 500 de milioane de doze anti-Covid.

E vorba de: 330 de milioane de doze de vaccin BioNTech-Pfizer, 100 de milioane de AstraZeneca, 50 de milioane de Moderna și 20 de milioane de Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

”În acest weekend, am livrat suficiente vaccinuri statelor membre pentru a vaccina complet cel puțin 70% din populația adultă în această lună.

Până mâine (n.r. duminică, 11 iulie), circa 500 de milioane de doze vor fi distribuite în toate regiunile din Europa”, a declarat Von der Leyen, conform G4Media.

ADVERTISEMENT

Toate serurile anti-Covid, cu excepția vaccinului Johnson & Johnson, necesită administrarea a două doze pentru a atinge eficacitatea maximă. În Uniunea Europeană trăiesc aproximativ 366 de milioane de adulţi.

Șefa CE: ”Covid-19 nu este învins”

Ursula von der Leyen a făcut un apel către toate statele membre UE. Aceasta a avertizat că pandemia de Covid-19 încă nu este învinsă, fapt pentru care țările care au primit milioane de doze trebuie să intensifice campania de imunizare.

ADVERTISEMENT

”Covid-19 nu este încă învinsă. Dar suntem pregătiți să furnizăm în continuare vaccinuri – inclusiv împotriva noilor variante.

Acum, statele membre trebuie să facă tot posibilul pentru ca vaccinarea să avanseze. Abia atunci vom fi cu toții în siguranță”, a adăugat șefa CE.

De la debutul pandemiei de Covid-19, în Europa s-au depistat peste 48 de milioane de infectări cu noul virus. S-au raportat și 111.543 de decese.

Statele continentale se văd acum nevoite să înfrunte un nou pericol: tulpina Delta (indiană) a SARS-CoV-2. În aceste condiții, medicii avertizează că numai o campanie de imunizare solidă poate diminua din efectele unui posibil val 4 al pandemiei.

ADVERTISEMENT