News

Vaccin eficient contra tuturor variantelor de SARS-CoV-2. Anunțul surprinzător al US Army

US Army, Armata din Statele Unite ale Americii, anunță că lucrează la un vaccin eficient împotriva tuturor variantelor de SARS-CoV-2, inclusiv față de noua variantă Omicron.
22.12.2021 | 23:59
Vaccin eficient contra tuturor variantelor de SARSCoV2 Anuntul surprinzator al US Army
US Army anunță un vaccin eficient contra tuturor variantelor SARS-CoV-2. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În viitoarele săptămâni, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed (WRAIR) sunt așteptați să anunțe un vaccin care este eficient împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2, inclusiv Omicron, anunță Defenseone.com.

US Army anunță un vaccin eficient contra tuturor variantelor SARS-CoV-2

Serul anti-Covid în cauză este rezultatul a doi ani de muncă. Sursa citată notează că armata a primit prima secvențiere ADN a virusului COVID la începutul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Armata a încercat într-un stadiu incipient să facă un vaccin care să fie eficient împotriva diferitelor variante, atât a celor existente cât și a celor care apar pe parcurs.

Cei care au lucrat la vaccinul Spike Ferritin Nanoparticle COVID-19, pe scurt SpFN, au finalizat testele pe animale la începutul acestui an, toate cu rezultate pozitive.

ADVERTISEMENT

Apoi, faza I pe oameni, care a testat și mutația Omicron, s-a încheiat luna aceasta, din nou cu rezultate pozitive care sunt în curs de revizuire finală, a declarat într-un interviu dr. Kayvon Modjarrad, directorul secției de boli infecțioase de la Walter Reed.

Spre deosebire de celelalte vaccinuri existente, cel produs la Institutul Walter Reed este un vaccin cu nanoparticule de feritină cu vârf, care are o proteină în formă de minge de fotbal cu 24 de fețe, permițându-i să se atașeze la vârfurile mai multor variante COVID de pe diferite părți ale proteinei.

ADVERTISEMENT

Următoarea fază în dezvoltarea vaccinului US Army

Apariția în viitor a unui astfel de vaccin este o veste binevenită mai ales că un număr tot mai mare de cercetări sugerează că majoritatea vaccinurilor actuale COVID oferă mult mai puțină protecție împotriva noii variante extrem de contagioase Omicron.

Momentan, același Modjarrad a anunțat că vaccinul US Army trebuie încă să fie supus unor teste de faza a II-a și a III-a.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să îl evaluăm în mediul real și să încercăm să înțelegem cum funcționează vaccinul la un număr mult mai mare de indivizi care au fost deja vaccinați cu altceva inițial… sau au fost deja bolnavi”, a spus Modjarrad.

Următoarele studii cercetări vor urmări modul în care noul vaccin interacționează cu persoanele care au fost vaccinate anterior cu un vaccin actual COVID, cum ar fi cele ARNm de la Pfizer/BionTech și Moderna sau vaccinul de la Johnson & Johnson care include un virus vector.

În urmă cu o săptămână, peste 100 de pușcași marini americani au fost concediați pentru că au refuzat să primească vaccinuri COVID. Pentagonul a declarat la începutul acestui an că vaccinul împotriva Covid-19 este obligatoriu pentru toți membrii serviciului, inclusiv pentru Garda Națională și pentru rezerviști.

ADVERTISEMENT