News

Vaccin eficient contra tuturor variantelor de SARS-CoV-2. Anunțul surprinzător al US Army

US Army, Armata din Statele Unite ale Americii, anunță că lucrează la un vaccin eficient împotriva tuturor variantelor de SARS-CoV-2, inclusiv față de noua variantă Omicron.
22.12.2021 | 23:59
Vaccin eficient contra tuturor variantelor de SARSCoV2 Anuntul surprinzator al US Army
US Army anunță un vaccin eficient contra tuturor variantelor SARS-CoV-2. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În viitoarele săptămâni, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed (WRAIR) sunt așteptați să anunțe un vaccin care este eficient împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2, inclusiv Omicron, anunță Defenseone.com.

US Army anunță un vaccin eficient contra tuturor variantelor SARS-CoV-2

Serul anti-Covid în cauză este rezultatul a doi ani de muncă. Sursa citată notează că armata a primit prima secvențiere ADN a virusului COVID la începutul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Armata a încercat într-un stadiu incipient să facă un vaccin care să fie eficient împotriva diferitelor variante, atât a celor existente cât și a celor care apar pe parcurs.

Cei care au lucrat la vaccinul Spike Ferritin Nanoparticle COVID-19, pe scurt SpFN, au finalizat testele pe animale la începutul acestui an, toate cu rezultate pozitive.

ADVERTISEMENT

Apoi, faza I pe oameni, care a testat și mutația Omicron, s-a încheiat luna aceasta, din nou cu rezultate pozitive care sunt în curs de revizuire finală, a declarat într-un interviu dr. Kayvon Modjarrad, directorul secției de boli infecțioase de la Walter Reed.

Spre deosebire de celelalte vaccinuri existente, cel produs la Institutul Walter Reed este un vaccin cu nanoparticule de feritină cu vârf, care are o proteină în formă de minge de fotbal cu 24 de fețe, permițându-i să se atașeze la vârfurile mai multor variante COVID de pe diferite părți ale proteinei.

ADVERTISEMENT

Următoarea fază în dezvoltarea vaccinului US Army

Apariția în viitor a unui astfel de vaccin este o veste binevenită mai ales că un număr tot mai mare de cercetări sugerează că majoritatea vaccinurilor actuale COVID oferă mult mai puțină protecție împotriva noii variante extrem de contagioase Omicron.

Momentan, același Modjarrad a anunțat că vaccinul US Army trebuie încă să fie supus unor teste de faza a II-a și a III-a.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să îl evaluăm în mediul real și să încercăm să înțelegem cum funcționează vaccinul la un număr mult mai mare de indivizi care au fost deja vaccinați cu altceva inițial… sau au fost deja bolnavi”, a spus Modjarrad.

Următoarele studii cercetări vor urmări modul în care noul vaccin interacționează cu persoanele care au fost vaccinate anterior cu un vaccin actual COVID, cum ar fi cele ARNm de la Pfizer/BionTech și Moderna sau vaccinul de la Johnson & Johnson care include un virus vector.

În urmă cu o săptămână, peste 100 de pușcași marini americani au fost concediați pentru că au refuzat să primească vaccinuri COVID. Pentagonul a declarat la începutul acestui an că vaccinul împotriva Covid-19 este obligatoriu pentru toți membrii serviciului, inclusiv pentru Garda Națională și pentru rezerviști.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan:...
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ”Te faci de râs în fața țării...”. De la ce s-a ajuns la un nou scandal de proporții
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Alertă alimentară. Sortimente de tăieței, retrase din cauza riscului de otrăvire
Alertă alimentară. Sortimente de tăieței, retrase din cauza riscului de otrăvire
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”