Sport

Novak Djokovic – Daniil Medvedev 4-6, 4-6, 4-6. Nole termină meciul în lacrimi, adio Grand Slam calendaristic! Medvedev, campion la US Open 2021! Declarații savuroase ale celor doi. Video

Novak Djokovic este la un pas să realizeze Grand Slamul calendaristic. Ar fi titlul cu numărul 21 şi ar trece astfel peste Federer şi Nadal.
13.09.2021 | 01:40
Novak Djokovic  Daniil Medvedev 46 46 46 Nole termina meciul in lacrimi adio Grand Slam calendaristic Medvedev campion la US Open 2021 Declaratii savuroase ale celor doi Video
ADVERTISEMENT
12-09-2021
20:11

Novak Djokovic - Daniil Medvedev 4-6, 4-6, 4-6, în finala masculină la US Open 2021

Daniil Medvedev a câștigat finala US Open 2021, cu o prestație magistrală în fața lui Novak Djokovic. Rusul se impune în trei seturi și își trece primul titlu de Grand Slam în palmares.

Novak Djokovic ratează șansa Grand Slam-ului calendaristic și rămâne cu 20 de titluri majore în carieră. Este în continuare la egalitate cu Rafa Nadal și Roger Federer. 

Novak Djokovic a terminat meciul în lacrimi. Nu și-a mai putut stăpâni emoțiile încă de la ultima pauză înainte de serviciul lui Medvedev. La final l-a felicitat pe rus, cu fair-play. Nole a fost aplaudat minute în șir de public la New York.

Novak Djokovic a terminat în lacrimi meciul cu Medvedev. Sursă foto: Twitter

Daniil Medvedev, elogii pentru Novak Djokovic la ceremonia de premiere. Îl consideră pe sârb cel mai bun din toate timpurile. “Știm cu toții ce și-a dorit Novak astăzi, îmi pare rău pentru el și pentru toți cei care și-au dorit să scrie istorie. Nu am spus-o niciodată, dar pentru mine Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie.

Vreau să mulțumesc familiei, oamenilor din staff, m-ați ajutat în această călătorie. Pe parcursul celor două săptămâni mi-ați dat multă energie. Astăzi e clar că nu ați ținut cu mine, dar nu e problemă. Vă mulțumesc foarte mult. E un fel de aniversare pentru mine și soția mea. M-am gândit că trebuie să câștig pentru a-i face un cadou, altfel nu aveam timp să îi cumpăr”, a declarat Daniil Medvedev. 

Novak Djokovic a avut și el un mesaj special pentru Medvedev. Și a promis că va continua să lupte pentru titlul 21. “Vreau să încep prin a-l felicita pe Daniil. Un meci excelent, turneu extraordinar. Dacă e cineva care merită titlul de Grand Slam, acela ești tu. Ești un tip minunat, îți urez să câștigi multe titluri majore în continuare.

Am încercat să prevăd ambele scenarii. Chiar dacă nu am câștigat meciul, inima mea este plină de bucurie. Sunt cel mai fericit om de pe pământ. Nu m-am simțit niciodată atât de bine la New York. Vă iubesc și ne vedem curând!”, a declarat Novak Djokovic la finalul partidei.

FINAL. Novak Djokovic – Daniil Medvedev 4-6, 4-6, 4-6.

4-6. Medvedev fructifică mingea de meci și este campion la New York!

4-5. Djokovic își face serviciul. Mai are nevoie de un break pentru a continua meciul.

3-5. Nole face primul său break! E prea târziu?

2-5. Nole își face serviciul, dar are nevoie de doua break-uri.

1-5. Game Medvedev.

1-4. Djokovic își face serviciul.

0-4. Game Medvedev.

0-3. Medvedev face din nou break, Nole se prăbușește!

0-2. Medvedev e peste tot!

0-1. Medvedev face din nou break. Este imbatabil pe teren!


4-6. Medvedev își face serviciul și are 2-0 la seturi.

4-5. Djokovic își face serviciul, are nevoie de set pentru a duce setul doi în prelungiri.

3-5. Medvedev, un nou game alb.

3-4. Nole își face serviciul.

2-4. Game alb pentru Medvedev.

2-3. Medvedev trece în față cu break și în setul doi.

2-2. Djokovic ratează din nou mingi de break și își varsă nervii pe o rachetă. 

2-1. Djokovic salvează minge de break și își face serviciul.

1-1. Djokovic a avut primele mingi de break. Medvedev revine de la 0-40 și își face serviciul.

1-0. Nole începe bine setul doi, cu serviciul.


4-6. Medvedev închide primul set.

4-5. Djokovic rămâne în set.

3-5. Nole nu are replică pe serviciul lui Medvedev. Rusul a pierdut doar două puncte cu serviciul în acest set.

3-4. Novak Djokovic îşi face serviciul.

2-4. Daniil domină primul set.

2-3. Primul game facil de serviciu pentru Nole.

1-3. Rusul nu are emoţii în spatele serviciului.

1-2. Nole revine în game şi îşi face serviciul.

0-2. Medvedev confirmă break-ul.

0-1. Medvedev revine de la 15-40 şi face break.

După ce Emma Răducanu a câştigat finala feminină de la US Open 2021, este rândul băieţilor să intre în scenă la Flushing Meadows. Iar senzaţia este că trecem la disputa unor adevăraţi gladiatori, după superba joacă de copii de sâmbătă seară.

Daniil Mevedev şi Novak Djokovic au arătat excelent în aceste două săptămâni la New York, iar confruntarea dintre ei se anunţă un spectacol de zile mari pentru iubitorii tenisului. Nole porneşte ca favorit, dar Medvedev a demonstrat de multe ori că nu se încurcă de respectul pentru oponenţii mai titraţi.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV finala masculină de la US Open 2021. Novak Djokovic caută titlul 21 de Grand Slam, Daniil Medvedev pe primul

În acest moment, diferențele dintre WTA și ATP este uriașă la nivel de Grand Slam. În circuitul fetelor, noua generație a preluat deja puterea. Ca drept dovadă, sunt deja trei jucătoare născute după anul 2000 care au câștigat turnee de Grand Slam (Andreescu, Swiatek și Răducanu).

De partea cealaltă, în circuitul masculin, deja au fost mai multe generații care au ratat șansa de a demonstra la nivel de Grand Slam. Federer, Nadal și Djokovic domină de aproape 20 de ani și nu prea mai lasă loc pentru nimeni.

ADVERTISEMENT

Primii doi au probleme cu accidentările, dar Nole pare acum în cea mai bună formă a carierei. Așa se face că un singur jucător născut după 1990 a câștigat turneu de Grand Slam la masculin. Acela este Dominic Thiem, cel care se impunea chiar anul trecut la US Open. Atunci când Nadal și Federer au lipsit, iar Djokovic a fost descalificat.

Daniil Medvedev este la a treia finală de Grand Slam a carierei. Prima a pierdut-o la Rafa Nadal, pe a doua chiar în fața lui Nole

Daniil Medvedev este unul dintre oamenii care par pregătiți să spargă dominația veteranilor. La 25 de ani, rusul joacă a treia finală de Grand Slam a carierei. Pe prima a pierdut-o în 2019, chiar la US Open, în fața lui Rafa Nadal.

ADVERTISEMENT

Daniil Medvedev a ajuns în ultimul act și la Australian Open 2021, când a fost învins chiar de Novak Djokovic. Prestația rusului a fost mult sub așteptări, iar Nole s-a impus în minimum de seturi.

Novak Djokovic îl conduce pe Medvedev la dueluri directe, scor 5-3. A mai fost o confruntarare de Grand Slam, tot în Australia, în 2019, în optimi. S-a impus tot Nole, 3-1 la seturi. Cea mai importantă victorie a lui Medvedev a fost în finala Turneului Campionilor, în 2020, victorie în minimum de seturi.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, șansa primul Grand Slam calendaristic de la Rod Laver, în 1962

Novak Djokovic este într-o adevărată vânătoare de recorduri. Și nu se mai mulțumește să îi depășească pe rivalii Roger Federer și Rafael Nadal. Cei trei au 20 de titluri de Grand Slam, Nole este la un pas de cel cu numărul 21.

Dacă se impune în finala de la US Open 2021, Novak Djokovic este primul jucător care reușește Grand Slam-ul calendaristic, de la Rod Laver, în 1962.

Performanța lui Novak Djokovic ar fi putut fi cu atât mai impresionantă dacă sârbul ar fi reușit să câștige și Jocurile Olimpice. A fost aproape, dar a cedat în semifinale la Alexander Zverev. Și-a luat revanșa împotriva neamțului chiar la US Open. Meci care a produs şi punctul turneului, un raliu cu 53 de lovituri.

ADVERTISEMENT