News

USR București îl acuză pe Piedone de sabotaj. ”A instruit Poliţia Locală Sector 5 să ridice corturile USR”

Primarul Sectorului 5 demontează ilegal corturile din sector, acuză USR București, care precizează că acestea au fost amplasate conform autorizațiilor de la PMB.
08.03.2024 | 19:36
USR Bucuresti il acuza pe Piedone de sabotaj A instruit Politia Locala Sector 5 sa ridice corturile USR
USR îl acuză pe primarul Sectorului 5 de abuz Sursa foto: Inquam Photos / Nichita Cojocea
ADVERTISEMENT

Filiala bucureșteană a USR îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că a dat dispoziții Poliției Locale să demonteze corturile electorale ale Alianței Dreapta Unită amplasate în sector.

USR București îl acuză pe Piedone de sabotaj

USR București precizează că aceste corturi au fost amplasate în conformitate cu autorizațiile obținute de la Primăria Capitalei, autorizații care au fost transmise în timp util Primăriei Sector 5.

ADVERTISEMENT

Poliţia Locală a precizat că a luat această măsură în urma unei dispoziții administrative mai vechi, datată din anul 2023, arată comunicatul de presă transmis de USR Bucureşti.

”Evident o dispoziție de primar al Sectorului 5 din 2023 nu poate fi aplicată pentru o situaţie din 2024, mai cu seamă că aprobarea este dată de PMB”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Candidatul la Primăria Sectorului 5 din partea Alianței Dreapta Unită (ADU), Alexandru Dimitriu, susține că respectivele corturi electorale au fost amplasate cu toate avizele legale și că intenționează să depună plângere împotriva lui Cristian Popescu Piedone.

”Primarul Piedone a instruit Poliţia Locală Sector 5 să ridice corturile USR, care au fost autorizate corespunzător.

ADVERTISEMENT

Astăzi (vineri n.r.), Poliţia Locală a început procedurile de demolare a corturilor, cu toate că acestea au fost autorizate de Primăria Generală şi autorizaţia a fost transmisă Primăriei pe 27 februarie 2024.

Asistăm la un nou abuz tipic Piedone, PSD-PNL. Nu ne vom lăsa intimidaţi şi ne vom asigura că toţi cei implicaţi în acest lanţ infracţional vor răspunde în faţa legii penale”, a declarat Alexandru Dimitriu, candidat USR la Primăria Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Potrivit USR Sector 5 acţiunea desfăşurată, vineri, reprezintă un abuz de putere şi o încălcare flagrantă a drepturilor civile. Utilizarea instituţiilor publice în scopuri politice este inacceptabilă şi contravine principiilor democratice fundamentale.

ADVERTISEMENT