News

USR cere desecretizarea contractului pentru lucrările de la vila din Aviatorilor. ”Greu de înțeles de ce a fost secretizată renovarea unui imobil civil”

USR a cerut RA-APPS desecretizarea contractului pentru renovarea vilei din Aviatorilor. Ionuț Moșteanu: ”Să aflăm pentru cine este pregătit”
06.03.2024 | 16:54
USR cere desecretizarea contractului pentru lucrarile de la vila din Aviatorilor Greu de inteles de ce a fost secretizata renovarea unui imobil civil
Ionuț Moșteanu a cerut acces la contractul privind renovarea vilei din Aviatorilor 86 Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Miercuri deputatul USR Ionuț Moșteanu a depus o cerere de acces la contract, în virtutea dreptului pe care îl are în calitate de parlamentar de a accesa informații clasificate.

USR cere desecretizarea contractului pentru lucrările de la vila din Aviatorilor

Vicepreşedintele USR a precizat că formațiunea politică pe care o reprezintă dorește desecretizarea acestui contract, argumentând că nu se justifică ținerea la secret a documentației pentru renovarea unui imobil civil.

ADVERTISEMENT

”Am depus o cerere de acces la contractul de renovare a imobilului civil din Aviatorilor 86. Subliniez civil, pentru că e un lucru foarte rar, foarte greu de înţeles de ce un contract de renovare pentru un imobil civil, nu un imobil militar, a fost secretizat prin Hotărâre de Guvern semnată de Nicolae Ciucă.

Şi eu, ca şi toţi cetăţenii României, vreau să aflăm ce se întâmplă cu acest imobil, pentru cine este pregătit”, a declarat Ionuț Moșteanu, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Deputatul a făcut referire la informațiile care circulă în spațiul public legate de valoarea lucrărilor de renovare a imobilului și de faptul că acesta ar fi pregătit ca locuință pentru Klaus Iohannis după terminarea mandatului de președinte al României.

”Există zvonuri în urma informațiilor din presă că este pregătit pentru Klaus Iohannis și sunt vehiculate între 7 și 9 milioane de euro pentru renovarea unui imobil de 1.200 de mp, fost sediu PNL.

ADVERTISEMENT

Bănuiala mea şi a tuturor este că nu e un proiect care ţine se securitatea României, ci este pregătit pentru pensia lui Klaus Iohannis.

În virtutea poziţiei pe care o am, de reprezentant al poporului, Legea 182 din 2002 îmi dă acces la secret de stat şi secret de serviciu.

ADVERTISEMENT

Vreau să văd acest contract, să înţelegem de ce era nevoie să fie secretizat şi care sunt raţiunile pentru care s-a decis secretizarea lui, pentru care s-a decis investirea acestei sume fabuloase de bani într-un imobil civil”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

În urma unor materiale de presă realizate de Recorder.ro și G4Media.ro, Administrația Prezidențială a reacționat precizând că ”nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol“.

RA-APPS a precizat la rândul ei că ”sumele plătite pentru lucrările executate, până la data prezentei, sunt în cuantum de 2.100.000 lei” și ”nu a fost înregistrată nicio solicitare privind atribuirea/închirierea acestuia, stabilirea destinației acestui imobil nefiind în competenţa RA-APPS”.

ADVERTISEMENT