Sport

UTA Arad – U Cluj 0-1, în etapa 9 din SuperLiga. Arădenii, în derivă fără Rednic

Fără antrenorul Mircea Rednic pe bancă, UTA Arad pierde al doilea meci consecutiv în SuperLigă, 0-2 pe teren propriu cu U Cluj, și se afundă în subsolul clasamentului.
15.09.2023 | 20:11
UTA Arad  U Cluj 01 in etapa 9 din SuperLiga Aradenii in deriva fara Rednic
UTA Arad și U Cluj deschid etapa 9 din SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
15-09-2023
15:29

UTA Arad - U Cluj 0-1 (D. Popa 70)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final. Fără antrenorul Mircea Rednic pe bancă, aflat în convalescență după infarctul suferit la jocul cu FCSB, UTA pierde al doilea meci consecutiv în SuperLiga și coboară pe loc de baraj în clasament.

Clasament SuperLiga

Min. 80: Cîmpanu își scuipă un adversar și este eliminat după intervenția VAR.

Min. 70: GOOOL U Cluj! Simion șutează violent de la peste 20 de metri, Iacob respinge greu în față până la Daniel Popa, care reia în plasă.

Min. 65: Șutul lui Ianis Stoica de la marginea careului e deviat de un fundaș, iar Iacob scoate greu de lângă bară. Oaspeții cer penalty pentru henț, dar din camera VAR este confirmată decizia arbitrului Radu Petrescu.

Min. 60: Ocazie uluitoare a gazdelor, dar șutul lui Micovschi este respins uluitor de Gorcea.

Min. 45+1: Bic primește o minge de la un adversar și șutează din 6 metri pe lângă poartă.

Min. 45: Șutul lui Ovidiu Bic din 7-8 metri este respins de portarul Iacob în bară.

Min. 30: Daniel Popa șutează cu stângul, din întoarcere, de la marginea careului mare, mingea trece pe lângă poartă.

Min. 28: Cîmpanu scapă singur în careul arădean pe partea dreaptă, șutează la colțul lung, dar mingea se duce pe lângă bară.

Min. 22: Corner pentru gazde, Carp reia cu capul din 6 metri, Gorcea era bătut, însă Vătăjelu respinge de pe linia porții, evitând golul.

Min. 21: Vătăjelu șutează din careu la colțul lung, Iacob e atent și reține.

Min. 11: Șutul lui Rareș Pop din careu trece pe lângă poartă.

Min. 2: Vătăjelu centrează la colțul scurt, Florin Iacob respinge greu în corner de la vinclu.

Min. 1: A început partida.

15-09-2023
14:47

Echipele de start la UTA Arad - U Cluj

UTA Arad: F. Iacob – D. Rodrigues, C. Carp, M. Stolnik, A. Abeid – Freitas, Marku – R. Pop, Fabry, Micovschi – Cooper. Rezerve: Kucher, Benga, Iurasciuc, C. Mihai, R. Stanciu, Vucenovic, D. Dumitrașcu, Holst, A. Stahl. Antrenor: M. Rednic.  

U Cluj: Gorcea – Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Bic, Doukoure, Simion, I. Stoica – D. Popa, G. Cîmpanu. Rezerve: Iliev, Pițian, Miron, Oancea, Perianu, Silaghi, Filip, Ilie, Tescan. Antrenor: I. Sabău. 

După meciurile echipei națională în preliminariile EURO 2024, fotbalul nostru cel de toate zilele revine în prim plan cu partidele etapei a 9-a din SuperLiga. Uvertura va fi la Arad, într-un derby de tradiție transilvănean, UTA – U Cluj. Meciul are loc vineri, 15 septembrie, cu începere de la ora 18:30.

Unde se joacă meciul UTA Arad – U Cluj, în etapa 9 din SuperLiga

Meciul UTA Arad – U Cluj, primul din cadrul etapei a 9-a din SuperLiga, se joacă vineri, 15 septembrie, de la ora 18:30, pe modernul stadion din Arad care poartă numele patronului din anii 1948, Francisc von Neuman. Este un joc la care se așteaptă public numeros, fiind posibilă și prezența a cel puțin câteva sute de fani ai studenților din orașul de Someș.

ADVERTISEMENT

Arădenii sunt supărați pe echipa lor, care etapa trecută a pierdut la Sfântu Gheorghe în ultimul minut, ca urmare a unei execuții fabuloase din lovitură liberă reușită de croatul Adnan Aganovic, deși UTA nu a jucat deloc rău sub comanda secundului Sorin Rădoi.

În convalescență după infarctul suferit în partida cu FCSB din urmă cu două etape, Mircea Rednic nu va sta pe banca UTA-ei nici la acest joc, medicii recomandându-i să-și prelungeasdcă perioada de repaus.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida UTA Arad – U Cluj

Partida UTA Arad – U Cluj se joacă vineri, 15 septembrie, de la ora 18:30, pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad, în etapa a 9-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona dacă veți alege să intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Din păcate, nu peste tot în țară weekend-ul va avea parte de o vreme bună pentru fotbal. Dacă la București, la Dinamo – FC U Craiova 1948 va fi o vreme ca de vară, la Arad lucrurile vor sta la polul opus. Va fi o zi cu cer acoperit și cu șanse de peste 80 la sută de ploaie în mai multe reprize pe parcursul zilei, inclusiv pe durata disputării meciului.

ADVERTISEMENT

Nici la capitolul temperatură nu va fi la fel, maxima de 23 de grade la amiază, ceva în jur de 20-21 la ora meciului. Arbittul partidei este bucureșteanul Radu Petrescu.

Ce absențe sunt în întâlnirea UTA Arad – U Cluj

Ambii tehnicieni se confruntă cu probleme de lot înaintea partidei. La UTA nu pot evolua pentru că sunt accidentați sau în recuperare Ekemcki, Stroungis și Markov, toți trei jucători cu profil defensiv.

ADVERTISEMENT

La U Cluj, situația e și mai neplăcută, pentru ca Sabău nu îi are la dispoziție pe doi dintre oamenii cheie, play-maker-ul Dan Nistor și un alt jucător cu impact mare în evoluția echipei, Alex Chipciu. Lor li se mai adaugă noul venit Valentin Gheorghe și atacantul Calcan.

Cote la pariuri la jocul UTA Arad – U Cluj

Casele de pariuri apreciază meciul UTA Arad – U Cluj drept unul extrem de echilibrat. Avem diferențe infime la victorie între cele două echipe. UTA are 2,60 pentru a lua cele trei puncte, iar clujenii au primit 2,90. Șansă dublă „1X” are o cotă de 1,40, iar șansă dublă „X2” are cotă 1,45. Un gol al arădenilor ajunge la 1,40, iar unul al „alb-negrilor” la 1,45.

Avem puține confruntări directe în ultimii opt ani. În prima divizie, UTA a câștigat ambele meciuri de la promovare atât a sa cât și a clujenilor, cu 2-0 și respectiv 2-1. Ultimul succes pentru „Șepcile roșii” în orașul de pe Mureș este din Liga 2, în 2015, atunci U demolând pur și simplu UTA cu scorul de 4-0. Dar partida e una cu vechi tradiții, problema e că fie una, fie alta sau chiar amândouă, au lipsit multă vreme din primul eșalon.

ADVERTISEMENT