Sport

UTA, lovitură din partea Rapidului! Mircea Rednic poate rămane fără 3 jucatori de bază

UTA Arad e pe cale să primească o lovitură puternică. 3 jucători importanți ar putea părăsi echipa la finalul acestui sezon
24.04.2024 | 07:00
UTA lovitura din partea Rapidului Mircea Rednic poate ramane fara 3 jucatori de baza
Mircea Rednic primește o lovitură dură. UTA pierde 3 jucători importanți Sursa foto: SportPictures
ADVERTISEMENT

UTA Arad va pierde cel mai probabil 3 jucători importanți la finalul acestui sezon. Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar și Rareș Pop au fost împrumutați de Rapid București la gruparea arădeană, iar șansele ca Mircea Rednic să se mai poată baza pe aceștia în stagiunea următoare sunt mici.

UTA, lovitură din partea Rapidului! Mircea Rednic poate rămane fără 3 jucatori de bază

Antrenorul celor de la UTA, Mircea Rednic, și-ar fi dorit ca cei 3 fotbaliști să facă parte din lotul echipei și în sezonul următor, însă giuleștenii au anunțat prin Daniel Niculae că acest lucru nu se va întâmpla. Președintele Rapidului a lămurit situația.

ADVERTISEMENT

”Claudiu va reveni la Rapid în vară, este un jucător cu mentalitate sănătoasă, cu un caracter frumos. Și-a făcut treaba la UTA când a fost introdus pe teren. A fost un parteneriat din care ambele echipe au câștigat.”, a explicat Daniel Niculae pentru Digi Sport.

Dacă în cazul lui Micovschi situația este una clară, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ceilalți doi fotbaliști împrumutați de Rapid la UTA. Rareș Pop, deși are doar 18 ani, a reprezentat o piesă importantă în echipa arădeanilor în ultimele 2 sezoane. Giuleștenii au plătit 800 de mii de euro în schimbul acestuia în iarnă, însă au decis să-l lase la Arad până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

În cazul lui Cătălin Vulturar, lucrurile stau asemănător. Mijlocașul central a fost cumpărat de Rapid de la echipa italiană Lecce, însă a fost imediat împrumutat la UTA pentru a acumula experiență în Superligă. Acesta nu a reușit să se impună la echipa lui Mircea Rednic, jucând doar 5 partide.

Mircea Rednic: ”Mă țin de ei, îi țin de picioare”

Antrenorul arădenilor a vorbit despre acest subiect. Mircea Rednic a precizat că își dorește ca toți cei 3 să continue la UTA. Tehnicianul este de părere că acest lucru ar fi benefic pentru fotbaliști, întrucât le-ar fi dificil să prindă echipa la Rapid.

ADVERTISEMENT

”Eu nu cred (n.r. că cei 3 jucători se vor întoarce la Rapid), uite așa mă țin de ei, îi țin de picioare. Eu zic că, decât să se ducă acolo să nu joace, mai bine rămân aici. Nu ar fi ușor să joace acolo, nu ar fi ușor nici pentru ei, nici pentru mine!”, a transmis Mircea Rednic.

UTA Arad se află momentan pe locul al treilea în playout-ul Superligii. Echipa lui Mircea Rednic va primi joi vizita celor de la Oțelul Galați în etapa a 6-a. Arădenii speră să obțină un rezultat pozitiv pentru a scăpa de emoțiile retrogradării.

ADVERTISEMENT

Oțelul Galați trece printr-o perioadă foarte bună. Echipa lui Dorinel Munteanu a ajuns pe primul loc în playout. Gălățenii nu au mai fost învinși de 6 etape în Superligă. În plus, Oțelul a obținut calificarea în finala Cupei României după ce a trecut de Universitatea Cluj cu 2-1.

ADVERTISEMENT