Sport

UTA, susținută cu Rapid de ultrașii de la Peluza Sud Steaua. Anunțul Jandarmeriei

UTA va avea parte de o galerie numeroasă în Giulești la meciul cu Rapid. „Bătrâna Doamnă” va fi susținută și de Peluza Sud Steaua.
28.02.2024 | 09:40
UTA sustinuta cu Rapid de ultrasii de la Peluza Sud Steaua Anuntul Jandarmeriei
UTA a primit 600 de bilete pentru meciul cu Rapid din Giulești. Sursă foto: sportpictures
ADVERTISEMENT

UTA se luptă pentru un loc de play-off. Jucătorii lui Mircea Rednic se află la egalitate de puncte cu Hermannstadt, aflată pe locul 6, însă arădenii vor avea însă o misiune dificilă pe terenul Rapidului.

UTA, la mijloc în războiul dintre Rapid și Steaua. Giuleștenii înfrățiți cu galeria lui Poli Timișoara

Mai multe grupuri din galeria celor de la UTA sunt înfrățite cu grupări din Peluza Sud Steaua. Astfel, așa cum s-a întâmplat și la meciul dintre FCSB și Farul, când Peluza Marină a fost susținută de fanii „militarilor”, Jandarmeria Română a anunțat că în Giulești vor fi prezenți și aproximativ 50 de steliști.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că cele două galerii sunt înfrățite, Peluza Sud Steaua se va folosi de acest prilej pentru a se duela pe Giulești cu rivalii de la Peluza Nord Rapid. De altfel, nu este exclus ca la meci să își facă apariția și ultrașii lui Poli Timișoara, înfrățiți de asemenea cu galeria Rapidului.

De asemenea, menționăm faptul că, deși a fost agreată prezența și altor suporteri din București în zona destinată galeriei echipei oaspete, din rațiuni care privesc buna desfășurare a evenimentului sportiv, organizatorul acestuia nu va permite afișarea altor însemne în afara de cele care aparțin echipei FC UTA Arad”.

ADVERTISEMENT

Rapid – UTA, derby cu măsuri sporite de securitate. Ce spune Jandarmeria Română

Jandarmeria Română încearcă să evite orice confruntări între cele trei galerii înainte, în timpul sau după finalul partidei: „Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”.

De altfel, instituția a anunțat că 18 fani sunt interziși la această partidă: „Subliniem faptul că un număr de 17 suporteri ai echipei gazdă și un suporter al echipei oaspete se află sub interdicția participării la meciurile de fotbal, sens în care posibila lor încercare de a intra în incinta arenei sportive constituie infracțiune, potrivit prevederilor art. 31, alin. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare. Pentru desfăşurarea în condiţii.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă. Spectatorii sunt obligați să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizator și forțele de ordine.

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine”.

ADVERTISEMENT

Partida dintre Rapid și UTA se dispută miercuri, 28 februarie, de la ora 21:00. Cu o victorie în Giulești, Mircea Rednic, fostul antrenor al giuleștenilor, poate lua opțiune pentru calificarea în playoff.

ADVERTISEMENT