Sport

Cu cine joacă Bergodi în Rapid – UTA după ce Borza și Albu au fost excluși din lot. Probleme cu regula „U21”

Cristiano Bergodi are bătăi de cap după ce petrecăreții Albu și Borza au fost excluși din lot de conducere. Rapid are variante puține de jucători U21.
25.02.2024 | 18:20
Cu cine joaca Bergodi in Rapid  UTA dupa ce Borza si Albu au fost exclusi din lot Probleme cu regula U21
Cu cine joacă Bergodi în Rapid - UTA după ce Borza și Albu au fost excluși din lot. Probleme cu regula „U21”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi trebuie să se reorienteze rapid după escapada lui Andrei Borza și Alexandru Albu. Cei doi au fost excluși din lot pe o perioadă nedeterminate după ce au fost surprinși în club la scurt timp după închierea meciului cu Poli Iași. Alb-vișiniii au pierdut în Copou, scor 1-3.

Cristiano Bergodi, probleme de lot înainte de Rapid – UTA. Escapada lui Borza și Albu îi dă bătăi de cap

Rapid trebuie să își revină după eșecul din Moldova. Miercuri, 28 februarie, giuleștenii au meci acasă, cu UTA. Dacă pe postul de mijlocaș central are cu cine să îl înlocuiască pe Albu, Cristiano Bergodi trebuie să aleagă un nou titular U21.

ADVERTISEMENT

Variantele sunt puține însă după excluderea din lot a lui Andrei Borza (18 ani). Fundașul cumpărat în vară de la Farul pentru 800.000 de euro era titularul de drept al poziției de fundaș stânga și jucătorul care îndeplinea regula U21.

Fără Borza, Bergodi nu mai are la dispoziție decât doi jucători care îl pot substitui, dar niciunul n-a bifat minutele fundașului stânga în acest sezon. Este vorba despre Omar El Sawy (19 ani) și Cătălin Cîrjan (21 de ani). Eligibil pentru regula U21 mai este și stoperul Robert Bădescu (18 ani), care nu a debutat în acest sezon la echipa de seniori a Rapidului.

ADVERTISEMENT

Andrei Borza a jucat 22 de meciuri și a oferit o pasă de gol la Rapid în acest sezon în toate competițiile. În schimb, Omar El Sawy are 7 prezențe și un assist, iar Cîrjan 18 partide și o pasă decisivă. La partida cu UTA, Cristiano Bergodi nu se poate baza nici pe serviciile lui Răzvan Onea, accidentat la meciul cu CFR Cluj, pe care alb-vișiniii l-au câștigat cu 1-0.

Cum ar putea arăta Rapid cu UTA

Cum Onea este accidentat, pe postul de fundaș dreapta ar putea intra Iulian Cristea, care a mai jucat acolo și care, la ultima sa prezență în alb-vișiniu, în Gruia, a avut o prestație solidă.

ADVERTISEMENT

Pe stânga va trece mai mult ca sigur Braun, care e familiarizat cu acel post, iar la mijloc și-ar putea face apariția Oaidă și Cîrjan, în ideea că sunt doi jucători familiarizați cu Rapid. Dar, la fel de bine, n-ar fi o surpriză ca în locul lui Oaidă să apără noua achiziție Hromada, iar în locul lui Cîrjan să fie folosit El Sawy.

  • Aioani – I. Cristea, Săpunaru, P. Iacob, Braun – Djokovic, Oaidă, Cîrjan – Burmaz, Rrahmani, Krasniqi
ADVERTISEMENT

Președintele formației de sub Podul Grant a dezvăluit că Borza și Albu vor fi excluși din lot pe o perioadă nedeterminată și vor primi și o amendă usturătoare. până la finalul sezonului regulat, Rapid mai are de jucat cu UTA (acasă), Universitatea Craiova (deplasare) și FCSB (acasă).

„Nu aveau voie să facă așa ceva (n.r. – Borza și Albu), erau în cantonament, au plecat fără să spună nimănui. Vor fi excluși din lot pe o perioadă nedeterminată și vor primi și o sancțiune financiară pe măsură, dar care va fi stabilită conform regulamentului de ordine interioară.

Este o lipsă de respect la adresa tuturor: a fanilor, a conducerii, a colegilor. Nu se poate să faci așa ceva, mai ales după ce pierzi un meci și știi că peste 3 zile joci o etapă intermediară! Dar, în primul rând, nu e admisibil să pleci din cantonament și să faci așa ceva!”, a spus Daniel Niculae, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT