Sport

Va ajunge Mitriță cu naționala la EURO? Edi Iordănescu a dat răspunsul: „Trenul e în mers”

La conferința de presă selecționerul a răspuns la întrebările legate de convocarea lui Alexandru Mitriță pentru EURO 2024.
21.03.2024 | 15:24
Va ajunge Mitrita cu nationala la EURO Edi Iordanescu a dat raspunsul Trenul e in mers
Va ajunge Mitriță cu naționala la EURO? Edi Iordănescu a dat răspunsul: „Trenul e în mers”. Sursa foto: Captură FRF.ro
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei de fotbal a României, a răspuns la conferința de presă dinaintea meciului cu Irlanda de Nord despre posibilitatea convocării lui Alexandru Mitriță pentru EURO 2024.

Edi Iorănescu: „Oricine are ușa deschisă la echipa națională”

În cadrul conferinței de presă, Edi Iordănescu a declarat că oricine are ușa deschisă la națională, dar șansele ca grupul de jucători pentru EURO să se schimbe rămân mici.

ADVERTISEMENT

„La EURO ne așteaptă un alt nivel, vom vedea cine va fi cu noi acolo. Toată lumea are ușile deschise. Noi trebuie să analizăm în funcție de context. Avem posturi unde avem soluții echilibrate, cu jucători de valoare, dar avem și poziții unde suntem la limită. Se poate întâmpla orice.

Oricine are ușa deschisă pentru echipa națională. Dar trebuie să demonstreze că are valoare și să respecte valorile grupului. Cine a arătat asta, a rămas, cine nu, nu a mai fost cu noi.

ADVERTISEMENT

Trenul e în mers, trebuie eforturi mari ca cineva să sară în tren din mers. După EURO, dacă voi mai fi aici, va fi o perioadă în care vor fi încercați jucători, va fi o perioadă puțin mai lejeră”, a răspuns Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu: „Mitriță nu a avut mentalitate competitivă”

Selecționerul a recunoscut că a vorbit cu Alexandru Mitrță în vederea unei posibile convocări pentru EURO 2024: „Eu v-am obișnuit cu faptul că focusul a fost pe grupul cu care lucrăm zi de zi. Mitriță a fost la națională, are mare calitate, e un jucător înzestrat.

ADVERTISEMENT

Faptul că nu a avut mentalitate competitivă a făcut să nu realizeze lucruri mai mărețe la cluburile la care a fost sau să joace la cluburi mai mari, cu tot respectul pentru Universitatea Craiova.

Am avut o discuție cu Mitriță, comunic cu jucătorii. Sunt deschis la dialog. Selecția nu a fost făcută după orgolii, chiar dacă am fost supărat uneori”, a declarat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Vezi mai jos conferința de presă a lui Edi Iordănescu

Mesajul lui Edi Iordănescu înaintea meciurilor amicale

Înaintea celor două meciuri amicale, Edi Iordănescu a ținut să transmită un mesaj suporterilor echipei naționale pe site-ul oficial al celor de la FRF: „Partidele echipei naționale din această lună reprezintă primul și unicul test veritabil pe care îl avem la dispoziție pentru pregătirea EURO 2024.

Amicalele programate în vară, chiar înaintea turneului final, vor fi într-un context diferit, cu deja alte obiective. Pentru o perspectivă cât mai corectă asupra resurselor pe care ne putem baza la EURO am decis convocarea unui număr mai mare de jucători la această acțiune

Însă, și vreau să accentuez acest lucru, fotbaliștii care nu se regăsesc acum pe această listă nu înseamnă că vor lipsi automat și din lotul pentru Campionatul European!

Am încredere deplină în grupul unit care a obținut performanța calificării României și a scris o pagină frumoasă de istorie pentru echipa națională. Evoluția acestor jucători a demonstrat deja tuturor în preliminarii nivelul pe care îl putem atinge și este și unul din argumentele pentru care ei se regăsesc în lotul de azi.

Convins cum am fost întotdeauna de potențialul și spiritul jucătorilor noștri, vă asigur că sunt mereu călăuzit de un singur obiectiv: obținerea performanței sportive care să bucure toți românii!” a fost mesajul selecționerului.

ADVERTISEMENT