Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Alex Mitriță nu este în lotul naționalei României pentru amicalele din martie. „O nedreptate”. Update exclusiv

Horia Ivanovici a anunțat la FANATIK SUPERLIGA decizia în privința convocării lui Alex Mitriță la naționala României pentru amicalele din martie.
16.03.2024 | 13:27
Alex Mitrita nu este in lotul nationalei Romaniei pentru amicalele din martie O nedreptate Update exclusiv
Alex Mitriță, decizie în privința convocării la naționala României pentru amicalele din martie. „O nedreptate”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
16-03-2024
11:34

Alex Mitriță nu e în lotul lui Edi Iordănescu pentru amicalele din luna martie

Alexandru Mitriță nu face parte din lotul echipei naționalei pentru amicalele din luna martie, cu Irlanda de Nord și Columbia. În ciuda unor evoluții excelente în SuperLiga, fotbalistul Universității Craiova a fost din nou ocolit de selecționerul Edi Iordănescu.

Horia Ivanovici a anunțat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA planul lui Edi Iordănescu de a nu se baza pe Alex Mitriță. O decizie pe care, de altfel, a catalogat-o ca fiind o nedreptate care i se face olteanului.

Alex Mitriță este într-o formă de zile mari la Universitatea Craiova, unde traversează una dintre cele mai bune perioade din carieră. Totuși, „Piticul atomic” nu l-a convins pe Edi Iordănescu și nu va fi convocat la națională pentru partidele amicale din martie.

Alex Mitriță, decizie în privința convocării la naționala României pentru amicalele din martie. „O nedreptate”

„Tricolorii” urmează să întâlnească Irlanda de Nord și Columbia în ultimele confruntări amicale înainte de EURO 2024. Edi Iordănescu a luat deja o decizie în ceea ce îl privește pe Alex Mitriță, unul dintre fotbaliștii importanți din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a dezvăluit că Alex Mitriță nu va fi reprimit în lotul României nici de această dată de către Edi Iordănescu. Selecționerul „tricolorilor” îi are la dispoziție în banda stângă și pe Valentin Mihăilă, Florinel Coman și Denis Drăguș.

„Mitriță este unul dintre jucătorii în mare formă, lobul pe care l-a dat cu FC U Craiova absolut superb. Avem o veste nu prea bună, din sursele noastre de la FANATIK se pare că Mitriță nu va fi convocat la lot pentru cele două amicale.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre un fotbalist care a ajuns la 12 goluri și 10 assist-uri, vorbim despre un fotbalist care face diferența în România. În acest moment, sursele FANATIK spun că există șanse să nu fie convocat pentru cele două amicale”, a dezvăluit Horia Ivanovici.

Robert Niță: „Trebuie să îi dai motivația de a continua. Ce poți să îi reproșezi”

Robert Niță nu înțelege de ce Edi Iordănescu nu l-a convocat pe Alex Mitriță pentru meciurile de pregătire din martie. „Piticul atomic” este „locomotiva” Universității Craiova în SuperLiga, fiind decisiv aproape meci de meci pentru olteni.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să îi dai motivația de a continua cel puțin la același nivel. Ce poți să îi reproșezi lui Mitriță, îl vedem că vine la centrul terenului, face fault după sprint de 30 de metri, marchează și face diferența meci de meci.

Doar dacă nu e ceva din urmă când selecționerul reclama probleme de atitudine, de respectare a programului, de integrare în grup. Fiind vorba de un jucător care își pune amprenta pe 23 de reușite ale propriei echipe, cred că merită șansa asta.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne uităm și cine sunt concurenți pe post al lui Mitriță și pe unde joacă, cum joacă și cât joacă”, a spus Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă live pe FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

Horia Ivanovici este convins: „Este o nedreptate. Trebuie să prindă lotul naționalei”

Cu toată prietenia și respectul pentru Edi, cred că este o nedreptate pentru Mitriță dacă nu va fi convocat. Este printre puținii, poate singurul fotbalist din SuperLiga care prin dribling elimină doi, trei jucători adverși.

La nivelul naționalei se discută în felul următor: Unde să îl mai chemi pe Mitriță când îl ai pe Florinel Coman, Mihăilă și chiar Drăguș. Atunci Mitriță în opinia selecționerului ar fi a treia sau a patra variantă după acești jucători.

Rămân la părerea că Mitriță este un fotbalist care trebuie să prindă lotul naționalei. Poate să gândește și Edi că nu mai e timp de experimente, deși acum sunt două partide amicale foarte importante în care chiar mai poți să faci experimente.

Alegerile lui Edi Iordănescu au fost foarte bune, dar cred că Mitriță este un fotbalist care nu are cum să nu fie în lotul pentru EURO. Este printre puținii jucători rara avis, nu mai avem așa ceva în România”, a spus directorul FANATIK.

“Edi Iordanescu NU-L VA CONVOCA” | Alexandru Mitrita, OUT DE LA NATIONALA Romaniei!

ADVERTISEMENT