News

Va candida Nicolae Ciucă la președinția României? Fostul premier: ”Nu mă dau înapoi”

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marți seara, dacă va intra în cursa pentru președinția României. Fostul premier a spus că nu se va da înapoi dacă i se va cere asta.
30.01.2024 | 23:59
Va candida Nicolae Ciuca la presedintia Romaniei Fostul premier Nu ma dau inapoi
Nicolae Ciucă, despre o candidatură la președinția României: ”Când va veni vremea să ne asumăm şi această candidatură, o vom face. Nu mă dau înapoi”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a vorbit, marți seara, despre posibilitatea de a intra în cursa pentru președinția României. Fostul premier nu a dat un răspuns clar în privința candidaturii sale, însă a lăsat să se înțeleagă că, dacă PNL i-o va cere, va lupta pentru Cotroceni.

Nicolae Ciucă, despre o candidatură la președinția României: ”Când va veni vremea să ne asumăm şi această candidatură, o vom face. Nu mă dau înapoi”

De-a lungul anului 2023, odată cu apropierea anului electoral 2024, Nicolae Ciucă a spus, cu nenumărate ocazii, că va candida la alegerile prezidențiale dacă partidul îi va cere.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat marți, 30 ianuarie 2024, la Antena 3, președintele PNL a afirmat că ”nu se va da înapoi de la o eventuală candidatură” pentru funcţia supremă în stat. Ciucă a spus că nu poate cere partidului să se mobilizeze pentru alegeri şi să ”stea deoparte şi să privească”.

Liderul liberalilor a precizat că încă nu a fost luată o decizie. Acesta a punctat că pentru PNL, în acest moment, prioritatea este să continue să asigure stabilitatea guvernării.

ADVERTISEMENT

”Am să vă răspund direct: în atribuţiile funcţiei preşedintelui Partidului Naţional Liberal este şi această prevedere de a-şi asuma candidatura la care, împreună cu partidul, se va decide.

Eu nu pot să mă duc în faţa Partidului Naţional Liberal şi să le solicit să se mobilizeze, să îi îndemn la tot ceea ce înseamnă competiţia electorală pentru acest an şi să stau deoparte.

ADVERTISEMENT

”În acest moment, prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să continuăm să ne preocupăm de toate aceste probleme care, iacătă, sunt cât se poate de evidente şi sunt provocări de zi cu zi la nivelul guvernării, iar în momentul în care va veni vremea să ne asumăm şi această candidatură, o vom face.

Cert este că, în momentul de faţă, împreună cu Partidul Naţional Liberal şi împreună cu activul de partid, vom decide şi acest demers de la care, pentru că m-aţi întrebat direct, vă răspund la fel de direct, nu mă dau înapoi”, a declarat Ciucă.

ADVERTISEMENT

PNL va avea candidat propriu la primăria Capitalei

După ce în 2020 a mers pe mâna independentului Nicușor Dan, la localele din 2024 PNL schimbă strategia. Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce îşi va asuma un candidat propriu la Primăria generală a Capitalei.

”Avem o conducere la nivelul Filialei PNL Bucureşti. Domnul ministru Sebastian Burduja este preşedintele interimar al filialei şi împreună cu colegii din filială, sper ca, pe 1 februarie, să finalizeze procesul de analiză a tot ceea ce a însemnat decalogul pe care l-am înaintat domnului primar.

Din toate datele de până acum, rezultă foarte clar că (…) nu mai acordăm sprijin politic domnului primar, iar Partidul Naţional Liberal să îşi asume un candidat propriu la Primăria Capitalei”, a declarat Ciucă la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT