News

Vacanță de coșmar pentru o familie de români aflată în Grecia. Cum au rămas fără bani

Turiștii români au anunțat oamenii legii, însă aceștia nu au fost uimiți în urma incidentului. Ce le-au spus agenții de poliție?
04.08.2023 | 14:09
Vacanta de cosmar pentru o familie de romani aflata in Grecia Cum au ramas fara bani
Vacanță de coșmar pentru o familie de români aflată în Grecia. sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vacanță de coșmar pentru o familie de români aflată în Grecia. Oamenii s-au trezit fără acte și bani, chiar în prima zi în care au ajuns aici. Deși se așteptau să petreacă un concendiu relaxant, situația a fost cu totul diferită.

Vacanță de coșmar pentru o familie de români, în Grecia

Potrivit românilor, hoții i-ar fi urmărit și au văzut unde și-a lăsat femeia geanta. În ea se aflau atât pașapoartele, buletinul, cardurile și permisul. Totul s-ar fi petrecut în timp ce oamenii au mers să ia prânzul.

ADVERTISEMENT

Deși nu au lipsit foarte mult timp, hoții au reușit în cele câteva zeci de minute să spargă geamul mașinii. Apoi, au luat geanta care era ascunsă sub scaunul autoturismului respectiv. Tocmai de aceea, românii bănuiesc că au fost urmăriți.

“Ne-am dus către mașină și am găsit-o spartă. Erau foarte multe cioburi în mașină. Și geanta, repet, era sub scaun, în spate, o gentuță mică, în care erau pașapoartele, un portofel cu buletinul, cardurile și permisul meu.”, a transmis femeia, pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Turiștii români au anunțat polițiștii, însă aceștia nu au fost uimiți de eveniment. Oamenii legii spun că există un milion de cazuri de acest gen pe sezon. De asemenea, polițiștii i-au recomandat să caute actele prin zona respectivă, deoarece hoții obișnuiesc să le arunce.

“Am dat o declarație și mi-a dat un document cu care pot să ajung acasă, să trec vama. Atât! Mi-au spus că sunt un milion de cazuri, sunt foarte multe cazuri, un milion pe sezon!”, a adăugat turista româncă.

ADVERTISEMENT

Mașina unor români, spartă în 5 minute de hoții din Grecia

Pe punctul de a fi jefuiți au fost, în luna iulie, și alți turiști români, care au relatat pățania pe un grup destinat iubitorilor de călătorii în Grecia. Aceștia au lipsit doar 5 minute de la mașină, însă hoții nu au avut nevoie de mai mult timp pentru a sparge geamul vehiculului.

Din fericire, aceștia nu aveau absolut nimic în mașină, iar „efortul” indivizilor a fost în zadar. „Nimic lăsat în mașină. Am vorbit cu poliția, și au spus că este zona algerienilor, iar românii sunt cei mai buni “pacienți”. Am lipsit 5 minute de la mașină ( parcată regulamentar) Nu aveam absolut nimic în mașină”, a scris românul pe grupul Forum Grecia.

ADVERTISEMENT

Autoritățile române recomandă turiștilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani și să fie atenți unde lasă bunurile. „Pe timpul vacanței este bine să rămânem atenți și să nu ne lăsăm bunuri de valoare la vedere, în autoturisme, și aici mă refer la bijuterii, bani sau documente.

Dacă mergem pe plajă este recomandat să avem la noi strictul banilor necesari, pe care îi vom cheltui în ziua respectivă, nu alte sume sau bijuterii.”, a transmis Dan Octavian, de la Poliția Română, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT