Life

Ce să nu ceri niciodată la un restaurant în Grecia. Mulți turiști români fac o astfel de greșeală

Ce să nu ceri niciodată la un restaurant în Grecia. Sunt mulți turiști români și nu numai care fac această greșeală.
31.07.2023 | 17:21
Ce sa nu ceri niciodata la un restaurant in Grecia Multi turisti romani fac o astfel de greseala
Ce să nu ceri niciodată la un restaurant în Grecia. Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Ce să nu ceri niciodată la un restaurant în Grecia. Sunt mulți turiști români care fac această greșeală fără să știe localnicii nu ar face niciodată acest lucru.

Ce să nu ceri niciodată la un restaurant în Grecia

Așa că dacă vrei o experiență autentică poate ar fi bine să te conformezi. Alimentul despre care se spune că nu este bine să-l ceri niciodată la restaurantele din Grecia este ketchup-ul.

ADVERTISEMENT

Nu este considerat neapărată jignitor să faci acest lucru dar poți fi considerat o persoană mai ciudată dacă vrei să mănânci cartofi prăjiți cu ketchup.

Ba mai mult, sunt unele taverne din Grecia unde se poate să nu găsești acest sos, pentru că ei se concentrează pe mâncarea tradițională.

ADVERTISEMENT

Și în mod popular oamenii nu mănâncă mai nimic cu ketchup în Grecia. Desigur că la marile lanțuri de supermarketuri și la restaurantele ce sunt influențate de Occident există și ketchup, doar că nu la multe dintre taverne.

Pentru Grecia, acest sos este unul recent, acesta fiind exportat în urmă cu circa 40 de ani. Sunt totuși unele taverne mai moderne care este posibil să-ți aducă și ketchup dacă vrei neapărat.

ADVERTISEMENT

Ce alte reguli trebuie să mai respecți în Grecia

Sunt multe alte reguli pe care trebuie să le respecți în Grecia. Unul dintre ele este referitor la guma de mestecat. Nu ai voie să mănânci gumă în anumite locuri.

Mai ales în zonele foarte vizitate de turiști, în zonele istorice, este complet interzis și poți chiar să te alegi cu o amendă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în unele zone este interzis pentru femei să poarte tocuri. Aceste reguli sunt pentru zonele din Partenon și Acropole, dar și în toate zonele unde există schituri sau mănăstiri.

Un alt lucru pe care poate nici măcar nu îl știai este că nu ai voie să saluți cu mâna. Localnicii se vor simți extrem de jigniți dacă vei face acest lucru pentru că este similar cu a arăta degetul mijlociu de la noi din țară.

ADVERTISEMENT