News

Vacanța de Paște 2024. Câți bani sunt dispuși să plătească românii pentru o noapte de cazare

Sărbătorile Pascale se apropie, iar românii au început să își facă planurile de vacanță. Iată cât sunt dispuși să plătească pentru o noapte de cazare.
17.04.2024 | 16:50
Vacanta de Paste 2024 Cati bani sunt dispusi sa plateasca romanii pentru o noapte de cazare
Câți bani sunt dispuși să plătească românii pentru o noapte de cazare Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii se pregătesc pentru minivacanța de Paște, iar cei care nu vor să își petreacă sărbătorile acasă au luat cu asalt agențiile de turism sau platformele online pentru cazări.

Iată cât sunt dispuși românii să scoată din buzunar pentru o noapte de cazare

În acest an, peste jumătate dintre români își doresc, pentru vacanța de Paște, cazări de până în 300 de lei, conform unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, 67% dintre respondenți au afirmat că ar plăti între 150-300 de lei pentru o camera dublă pe noapte pentru minivacanţa de Paşte, în timp ce 15,5% dintre români sunt dispuși să scoată din buzunar între 300-500 de lei.

În realitate, tarifele votate de români pot să difere chiar și cu 5-10% și asta pentru că în unele pachete de cazare sunt incluse mese și servicii suplimentare, cum ar fi accesul la centrul Spa.

ADVERTISEMENT

Crește apetitul românilor pentru călătorii

Chiar dacă preţurile sunt într-o uşoară creştere faţă de anii precedenți, 40% dintre români își doresc de Paște un sejur la munte, 21% în staţiunile balneoclimaterice, 20% un concediu pe litoral, 12% city-break, iar 9% sunt în căutarea unei alte destinaţii.

De asemenea, pentru vacanța de Paște 36,5% dintre respondenți au spus că intenționează să aleagă cazarea la pensiune, asta în timp de 24% au votat pentru un hotel de 1-3 stele, iar 21% vor hotel de 4-5 stele.

ADVERTISEMENT

Pentru că vor să aibă parte de mai multă intimitate, dar și de un preț mai redu al cazării, 1o% au transmis că aleg apartamentele.

„Românii vor să călătorească și anul acesta: e concluzia la care am ajuns după ce am văzut datele sondajului, date pe care le-am corelat cu numărul rezervărilor de pe platforma noastră, care este în continuă creștere.

ADVERTISEMENT

Ne bucurăm să vedem că există o revenire în forță a promoțiilor last minute, în funcție de prețul oferit și de destinație.

Hotelierii au început și ei să promoveze tot mai multe oferte din scurt, la prețuri foarte bune, astfel încât să își ocupe din locurile libere rămase și să aibă un grad de ocupare cât mai mare, așa că le recomandăm turiștilor noștri să urmărească platforma pentru oferte noi, de tip last minute și nu numai”, a transmis Timea Imecs-Ambrus, CEO Travelminit.ro.

ADVERTISEMENT