News

Cât costă o porție de hamsii pe litoral. Prețul pe care trebuie să îl plătească românii pentru o singură porție în minivacanța de Paște

Românii vor scoate din buzunar mai mulți bani pentru o porție de hamsii, în minivacanța de Paște, pe litoralul românesc. În Grecia este cu mult mai ieftin.
17.04.2024 | 12:44
Cat costa o portie de hamsii pe litoral Pretul pe care trebuie sa il plateasca romanii pentru o singura portie in minivacanta de Paste
Cât costă o porție de hamsii pe litoral. Sursa foto: Romanian Adventures/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În această perioadă, românii se pregătesc pentru minivacanța de Paște care, în acest an, este la numai câteva zile distanță de minivacanța de 1 Mai.

Prețul hamsiilor a explodat

La fel ca și în anii precedenți, românii care nu vor să își petreacă sărbătorile acasă aleg să meargă la mare, iar majoritatea se îndreaptă către litoralul românesc al Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Cei care aleg ca în minivacanța de 1 Mai și cea de Paște să se bucure de briza mării de pe litoralul românesc și au de gând să se răsfețe cu tot felul de delicii trebuie să își pregătească un buget destul de consistent.

Prețurile pentru o singură noapte de cazare sunt în această perioadă în creștere, la fel ca și cele din restaurantele cu specific pescăresc, unde la mare căutare sunt hamsiile.

ADVERTISEMENT

Față de anii precedenți, în acest sezon, prețul hamsiilor de pe litoralul românesc vor fi foarte piperate.

Dacă în anii trecuți, pentru o porție de hamsii cu mujdei de usturoi plăteai 10 lei, anul acesta vei scoate din buzunar chiar și 50 de lei.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la Cherhanaua Pontica din Mamaia, o porție de 200 de grame de hamsii costă 40 de lei. Asta în timp ce la restaurantul Reyna din portul Constanța, o porție de 250 de grame costă în jur de 45 de lei.

Prețul, la fel ca și porția, este ceva mai mic la Pescăria lui Matei din Agigea, unde 100 de grame de hamsii costă 22 de lei. Tot în Agigea, la restaurantul Golful Pescarilor, o porție de 200 de grame de hamsii costă 34 de lei.

ADVERTISEMENT

În comparație cu litoralul românesc, prețurile pentru o porție de hamsii în Grecia sunt mult mai mici.

Anul trecut, o porție de hamsii la un restaurant cu specific grecesc, din Halkidiki, una dintre destinațiile preferate ale românilor, costa în jur de 4 euro, adică în jur de 20 de lei, conform Antena3CNN.

ADVERTISEMENT