News

Vacanţa de Paşte s-a terminat. Reîncepe şcoala, însă doar online. Unde pot urmări elevii Teleşcoala

20.04.2020 | 23:30
Vacanta de Paste sa terminat Reincepe scoala insa doar online Unde pot urmari elevii Telescoala
ADVERTISEMENT

Școala se reia începând de marți, 21 aprilie, cu toate că România este blocată din cauza epidemiei de coronavirus și toate instituțiile rămân închise.

Școala se reia, on-line, începând de marți, 21 aprilie

Cu toate acestea, elevii se „întorc” la școală cel puțin în mediul online, potrivit Roxanei Cercel, purtător de cuvânt al al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Mâine reîncep cursurile după vacanţa de primăvară. Elevii vor relua cursurile cu procedurile stabilite dinainte de vacanţă, adică prin studiul de acasă şi prin intermediul online-ului”, a explicat Roxana Cercel.

Rămâne de văzut, însă, cât de viabil este acest mod de a învăța. Reprezentantul Ministerului Învățământului a dat asigurări că teleșcoala de pe TVR 2 este utilă celor care vor să învețe. Teoretic, este și obligatorie.

ADVERTISEMENT

Au fost iniţiate o serie de lecţii înregistrate pentru anii terminali, clasele VIII şi XII, adică teleşcoală, lecţii care sunt difuzate pe TVR 2. Iar pentru ceilalţi ani, clasele I-VII şi IX-XI, ISMB a înregistrat lecţii pentru toate disciplinele, în regim online, publicate pe pagina de Facebook a Inspectoratului şi pe YouTube”, a punctat Cercel, conform Libertatea.

Ce este Teleșcoala? Cât e de utilă?

Teleșcoala este un concept reinventat în plină pandemie de coronavirus. Apărut inițial în anii ’70, atunci când elevii din România au învățat diferite lucruri interactive timp de un deceniu, Teleșcoala a fost „repornită” din 16 martie lA TVR 2.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care școlile sunt închise, profesorii îi ajută pe elevi cu ajutorul televizorului sau al internetului. Lecțiile se vor ține până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare.

Desigur, acest program s-ar putea lungi dacă situația o va cere. Momentan, specialiștii speră ca situația să se relaxeze în România în vară.

ADVERTISEMENT

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a. Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

 

ADVERTISEMENT