News

Vacanță transformată în tragedie, în Italia. Băiețel român, ars de viu sub privirile părinților

Copilul dormea în rulota familiei, în timp ce s-a produs o explozie urmată de incendiu, chiar lângă el. Flăcările s-au extins rapid.
01.09.2023 | 08:17
Vacanta transformata in tragedie in Italia Baietel roman ars de viu sub privirile parintilor
Vacanță transformată în tragedie, în Italia. Băiețel român, ars de viu. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Rotalianul.com
ADVERTISEMENT

Vacanță transformată în tragedie, în Italia, acolo unde un băiețel român și-a pierdut viața într-un mod cumplit. Copilul se afla împreună cu părinții, tatăl român și mama italiancă, în Sardinia, cu rulota.

Vacanță transformată în tragedie, în Italia. Un băiețel român a ars de viu

Familia, rezidentă la Rimini, nu își imagina că după această vacanță vor trăi un adevărat coșmar. Tragedia a avut loc joi, 31 august, pe plaja Bados, între Olbia și Golfo Aranci. În această zonă se aflau mai multe rulote, inclusiv cea a românului.

ADVERTISEMENT

În timp ce băiețelul de 10 ani dormea, un incendiu s-a produs la o altă rulotă, parcată lângă cea a familiei copilului. Focul ar fi izbucnit după ce o butelie a explodat. Flăcările s-au extins rapid la rulota în care se afla băiețelul român.

În acele clipe, părinții erau afară. Cuprins de disperare, tatăl băiatului a încercat să pătrundă în rulotă, pentru a-și salva fiul. Din nefericire, nu a reușit, iar copilul a ars de viu în fața familiei.

ADVERTISEMENT

Tatăl copilului este în stare critică

Tatăl a suferit și el arsuri pe 40 % din suprafața corpului, notează Unione Sarda. Starea bărbatului este critică, la fața locului fiind solicitată intervenția unui elicopter, pentru a-l prelua și transporta de urgență la Spitalul Santissima Annunziata din Sassari.

„Moartea unui copil într-un mod atât de dramatic este unul dintre cele mai rele lucruri care s-ar putea întâmpla în zona noastră.”, a transmis primarul din Olbia, Settimo Nizzi, potrivit presei din Italia.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că părinții vor primi sprijin de la autorități. „Nu putem decât să facem tot posibilul să aducem ceva sprijin oamenilor care au pierdut totul, am luat deja măsuri cu serviciile sociale”.

Din primele cercetări, se pare că explozia s-ar fi produs în urma unei scurgeri de gaz de la butelia pe care italienii o foloseau pentru gătit. Urmează ca ancheta să stabilească, în mod exact, dacă aceasta a fost cauza.

ADVERTISEMENT

De altfel, explozia urmată de incendiu a creat panică pe plaja Bados. Turiștii au trecut prin momente de groază din cauza fumului gros, care putea fi observat de la zeci de kilometri distanță.

 

ADVERTISEMENT