News

Vaccinați în mașină. Primul centru drive-thru din România s-a deschis la Deva

24.04.2021 | 13:43
Vaccinati in masina Primul centru drivethru din Romania sa deschis la Deva
ADVERTISEMENT

Primul centru de vaccinare de tip „drive-thru” s-a deschis, sâmbătă dimineața la Deva. Centrul funcționează în parcarea unui centru comercial din oraș și are o capacitate de 500 de persoane vaccinate pe zi, informează News.ro.

Centrul s-a deschis cu câteva minute mai devreme decât ora anunțată întrucât doritorii deja se adunaseră în parcare pentru a primi doza de vaccin. Serul utilizat este cel produs de către Pfizer/ BioNTech.

ADVERTISEMENT

Pentru vaccinarea centrul drive-thru nu este nevoie de programare, fiind nevoie doar de completarea unor formulare.

Formularele necesare pot fi descărcate online

Persoanele care nu vor să stea multă vreme în centru, pot descărca online formularele necesare de pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara și să vină cu ele deja completate la vaccinare.

ADVERTISEMENT

Printr-un formular, persoanele trebuie să-și dea acordul pentru vaccinare, iar celălalt este un chestionar privind starea de sănătate.

Unii dintre cei care au venit la centrul în care pot fi vaccinați stând în mașină au afirmat că ideea este  una foarte bună deoarece programul încărcat îi împiedică să se programeze. Alții au invocat faptul că nu au un  program fix astfel încât nu pot fi siguri că pot veni la vaccinare la ora la care s-au programat.

ADVERTISEMENT

Interesul localnicilor a fost atât de mare, încâr organizatorii au fost nevoiți să facă o pauză de 30 de minute pentru a mai aduce un calculator și o imprimantă care să fie folosite de către personal. După numai câteva ore, s-au vaccinat circa 400 de persoane astfel că se încearcă suplimentarea dozelor încât să se facăă 1.000 de vaccinări zilnic.

Lumea nu trebuie să se înghesuie, să înțeleagă că va fi loc și timp pentru toți cei care vor să se vaccineze”, a declarat, la Digi24, Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

ADVERTISEMENT

În România sunt peste 1.743.000 de  persoane care au primit ambele doze de vaccin, potrivit bilanțului anunțat vineri după-amiază  de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV). Alte 1.177.000 de români au fost vaccinați cu prima doză.

ADVERTISEMENT