ADVERTISEMENT
News

Vaccinul anti-Covid-19, livrat în cutii de pizza în Ialomița. Reacția lui Valeriu Gheorghiță

Autor: Cerasela Stafie | 05.01.2021 | 18:57
Vaccinul anti-Covid-19, livrat în cutii de pizza în Ialomița. Reacția lui Valeriu Gheorghiță
Vaccinul anti-Covid-19, livrat în cutii de pizza în Ialomița. Reacția lui Valeriu Gheorghiță Colaj: Fanatik

Dozele de vaccin anti-Covid-19 au ajuns în cutii de pizza la Spitalul Județean din Slobozia. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a explicat că este important „să se respecte lanţul de frig”.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare a început astăzi, 5 ianuarie, în Ialomița, iar primul medic care s-a supus procedurii a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, dr. Jamil Aldabsheh.

Modul în care dozele de vaccin au fost depozitate până la Slobozia a cerut o reacție din partea celui care se ocupă de campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta a afirmat că nu știe cu exactitate ce s-a întâmplat, dar că nu ar influența siguranța.

Vaccinul anti-Covid-19, livrat în cutii de pizza în Ialomița. Reacția lui Valeriu Gheorghiță

„Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze.

ADVERTISEMENT

Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială.

Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, potrivit Știrile Pro TV.

Debutul campaniei de vaccinare din județul Ialomița era programat pentru ora 10:00 a zilei de astăzi, dar prima doză a fost administrată cu aproximativ două ore mai târziu.

ADVERTISEMENT

Primul medic care a fost vaccinat este chiar directorul Spitalului Județean din Slobozia ,dr. Jamil Aldabsheh. „Astăzi a început campania de vaccinare cu speranţa că ne vom întoarce la viaţa noastră, că vor scădea cazurile grave şi incidenţa.

A fost bine după ce m-am vaccinat, nu e primul vaccin pe care-l fac, orice vaccin la care beneficiul a fost mai mare decât riscul eu l-am făcut la momentul oportun. Sunt bine. Îi aştept şi pe colegii mei care sunt în prima linie şi apoi rudele şi toată populaţia să se vaccineze”, a spus el după ce i-a fost administrat serul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT