News

Vaccinul Pfizer, sigur și eficient pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani. Producătorii cer autorizarea de urgență

Vaccinul anti-Covid-19 Pfizer este sigur și eficient pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani. Producătorii intenționează să ceară aprobarea de urgență
20.09.2021 | 16:30
Vaccinul Pfizer sigur si eficient pentru copiii cu varste intre 5 si 12 ani Producatorii cer autorizarea de urgenta
ADVERTISEMENT

Gigantul farmaceutic american și partenerul său german BioNTech au anunțat că vaccinul lor prezintă un răspuns al anticorpilor ”robust” la copiii cu vârste de la 5 până la 11 ani.

Producătorii urmează să ceară Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration – FDA) aprobarea pentru utilizare de urgență, scrie NBC News.

ADVERTISEMENT

Vaccinul Pfizer, sigur și eficient pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani. Producătorii cer autorizarea de urgență

Cele două companii au transmis că serul este „sigur, bine tolerat şi a prezentat un răspuns robust în anticorpi neutralizanţi” pentru copiii cu vârste de la 5 la 11 ani. Datele au fost fost obținute după un studiu la care au participat 2.000 de persoane.

Până în prezent niciun vaccin nu este aprobat utilizare la respectiva categorie de vârstă. Copiii care au participat la cercetare au primit doze mai mici decât cele folosite în mod normal.

ADVERTISEMENT

Producătorii au transmis că atât răspunsul imun, cât și efectele adverse sunt asemănătoare celor observate în cadrul unui studiu efectuat la persoane cu vârste între 16 și 25 de ani, care au primit doze complete de ser.

Potrivit Centrelui pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC), până în momentul de față, în Statele Unite ale Americii, au fost administrate peste 466,5 milioane de doze de vaccin împotriva SARS – CoV -2.

ADVERTISEMENT

Pe teriroriul țării sunt aprobate trei vaccinuri: cel produs de Pfizer/BioNTech, serul companiei Moderna și cel produs de Johnson & Johnson.

Vaccinarea copiilor

Potrivit unei analize a Academiei Americane de Pediatrie, până la 15 septembrie au fost vaccinați cu cel puțin o doză de ser aproximativ 12,7 milioane de copii cu vârsta sub 18 ani, adică 54% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

ADVERTISEMENT

În luna august a acestui an, Academia Americană de Pediatrie recomanda ca serul să nu fie administrat copiilor de sub 12 ani înainte ca Agenţia pentru Alimente şi Medicamente să aprobe acest lucru.

Dr. Bill Gruber, pediatru și vicepreședinte Pfizer pentru cercetarea și dezvoltărea clinică a vaccinurilor, a explicat, potrivit sursei citate, că autorizația urmează să fie solicitată.

„Intenționăm să trimitem datele până la sfârșitul lunii și apoi, desigur, revine FDA să revizuiască aceste date și să stabilească dacă vaccinul poate fi eliberat pentru utilizare pe scară largă. Sperăm că va face acest lucru rapid,” a spus acesta.

ADVERTISEMENT