News

Val de accidente de Crăciun. Morți și răniți pe șoselele din România

Tragediile de pe șosele nu au lipsit nici în primele două zile de Crăciun. Mai multe persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite
26.12.2023 | 15:48
Val de accidente de Craciun Morti si raniti pe soselele din Romania
Trei persoane au fost rănite în județul Alba Sursa foto: alba24.ro
ADVERTISEMENT

Condusul sub influența alcoolului sau substanțelor ilegale, dar și lipsa de experiență sau neadaptarea vitezei la condițiile de trafic au dus la producerea unor accidente grave pe mai multe drumuri din țară.

Morți și răniți pe șoselele din România de Crăciun

În județul Tulcea, o femeie şi-a pierdut viaţa şi alte trei persoane, printre care şi un minor, au fost rănite, marţi, într-un accident rutier. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intevină marţi, în jurul orei 09.50, la un accident rutier petrecut în apropiere de localitatea Valea Teilor, în care au fost implicate patru persoane din care una încarcerată.

ADVERTISEMENT

La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de salvatori cu o autospecială de descarcerare şi una de stingere, două ambulanţe şi un elicopter SMURD. ”Ajunşi la locul evenimentului, pompierii tulceni au constatat că în autoturismul implicat în accidentul rutier se afla o persoană de sex feminin încarcerată pe bancheta din spate.

În scurt timp aceştia au reuşit să extragă victima însă, din păcate, fără semne vitale”, au precizat pompierii.  Celelalte trei persoane au fost rănite. Este vorba de o femeie, un bărbat şi un minor. Victimele au fost preluate de echipajele medicale pentru asistenţă de specialitate.

ADVERTISEMENT

Patru persoane rănite pe ”Drumul morții”

Un alt accident a avut loc pe DN 2 Focşani-Adjud, unde s-au ciocnit două autovehicule, accident soldat cu rănirea a patru persoane. Două dintre acestea au rămas încarcerate. Traficul rutier a fost oprit în zonă.

”Pe DN 2 Focşani-Adjud, în zona localităţii Garoafa, judeţul Vrancea, a avut loc un accident rutier între două autovehicule, soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care două sunt încarcerate, dar conştiente.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier este oprit pe sensul către Focşani, circulându-se alternativ, pe celălalt fir. Se estimează reluarea normală a traficului în 30-45 de minute”, a informat Centru Infotrafic.

Doi copii mici, loviţi de un autoturism în Argeș

Doi copii cu vârste mici au fost loviţi marți după amiază de un autoturism, starea lor fiind gravă. Accidentul a avut loc pe Drumul Judeţean 740, în comuna Miceşti. Doi copii cu vârste mici au fost loviţi de un autoturism, în satul Păuleasca, a informat IPJ Argeș

ADVERTISEMENT

”O fetiţă în vârstă de 7 ani, inconştientă şi care a suferit multiple traumatisme, a fost preluată de un echipaj SMURD pentru a fi dusă la spital.

Al doilea copil a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş şi este, de asemenea, dus la spital”, au precizat reprezentanții ISU Argeș.

Un mort și cinci răniți din cauza unui șofer băut și drogat

Un accident soldat cu un mort și cinci răniți a avut loc în seara zilei de Crăciun, pe DN 64, în comuna Strejești, Olt. După primele cercetări, polițiștii au stabilit că unul dintre șoferii implicați în accident, un tânăr de 32 de ani, din Slatina, era băut și sub influența substanțelor psihoactive.

”La data de 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, a avut loc un accident rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că în eveniment au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele 6 persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul”, a informat IPJ Olt.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani. Rezultatul a fost negativ pentru celălalt șofer.

”Tânărul a fost testat cu aparatul din dotare (drug test n.r.), iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, au mai precizat polițiștii.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Două persoane rănite de un șofer beat în județul Cluj

Polițiștii clujeni au intervenit luni seară la un accident rutier produs pe DN1FE81, pe raza comunei Baciu, în afara localității Mera. Un conducător auto de 29 de ani, din județul Sălaj, care se deplasa în direcția municipiului Zalău a intrat în coliziune cu un autovehicul condus din sensul opus, de o femeie de 39 de ani, din același județ.

”În urma accidentului a rezultat rănirea conducătoarei auto și a unei pasagere de 38 de ani, din autoturismul acesteia.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost de asemenea testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, au informat polițiștii.

Șoferiță de 19 ani, încarcerată după ce s-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani a fost grav rănită în urma unui accident rutier produs, luni, în prima zi de Crăciun, în municipiul Suceava. Tânăra a rămas încarcerată în autoturismul pe care îl conducea şi care a ieşit în afara părţii carosabile, conform Agerpres.

“Intervin pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. În urma accidentului, a rezultat o victimă încarcerată, în stare de inconștiență.

Pompierii militari au extras victima încarcerată şi au predat-o echipajului medical”, au precizat oficialii ISU Suceava. Tânăra avea funcţii vitale. Ea a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Suceava.

Trei răniți în județul Alba

Un accident rutier s-a petrecut luni seara pe DN 14B, în dreptul localității Mihalț din județul Alba. În urma ciocnirii dintre două autovehicule, trei persoane au fost rănite și transportate la spital, potrivit IPJ Alba.

Potrivit ISU Alba, în cele două autoturisme se aflau 6 persoane (4 adulți și 2 minori). La sosirea forțelor de intervenție la locul accidentului, toate persoanele erau ieșite din autoturisme. Trei persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Cele trei persoane (toate adulte) au fost transportate la UPU Alba de către echipajele medicale. Au intervenit un echipaj de prim ajutor SMURD, trei de ambulanță SAJ și o autospecială de pompieri.

ADVERTISEMENT
Tags: