News

Primar mort în accident rutier în seara de Crăciun. Mașina în care se afla a fost lovită de un șofer beat

Un primar din județul Olt a murit în seara de Crăciun după ce mașina cu care era dus la spital a fost lovită de un șofer beat.
26.12.2023 | 13:10
Primar mort in accident rutier in seara de Craciun Masina in care se afla a fost lovita de un sofer beat
Mihai Ioana era primar al comunei Grădinari/ Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mihai Ioana, primar în comuna Grădinari, județul Olt, a murit în urma unui accident rutier care a avut loc în seara zilei de Crăciun, informează publicația locală Olt Alert. Mașina în care se afla a fost lovită de un alt automobil, condus de un șofer beat.

Primarul Ioana se afla într-o mașină de transport persoane care ducea pacienți cu probleme renale la Spitalul Județean din Slatina pentru efectuarea procedurii de dializă. În mașină se aflau alte patru persoane, el stând pe scaunul din dreapta-față.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în jurul orei 21.00, pe DN 64, în comuna Strejești, județul Olt. Polițiștii au constatat că în accident au fost implicați doi șoferi, un tânăr de 32 de ani din municipiul Slatina și un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești.

În urma evenimentului rutier, șase persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele șase persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cosmin Lupu.

ADVERTISEMENT

Ambii șoferi au fost testați pentru consum de alcool, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 52 de ani, dar indicând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani. În cazul acestuia, există indicii și pentru un posibil consum de droguri

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au întcmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuare pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor accidentului.

Anunțul public al morții lui Mihai Ioana a fost făcut de anagajații primăriei din Grădinari pe pagina de Facebook a instituției. Mihai Ioana avea 61 de ani și era la al treilea mandat de primar, din partea Partidului Social-Democrat.

ADVERTISEMENT

Deși nu există cuvinte care să îndepărteze durerea resimțită, Comuna Gradinari, judetul Olt, deplânge stingerea fulgerătoare din viață, a domnului Ioana Mihai – Primarul comunei Gradinari, judetul Olt.

Pe această cale aducem un ultim omagiu celui care a fost coleg, prieten, si inainte de toate OM, iar trecerea sa în neființă este tulburătoare și greu de suportat, reprezintă o mare pierdere pentru intreaga comunitate și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profunda compasiune pentru pierderea suferită. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis primăria.

ADVERTISEMENT