News

Val de frig în România. ANM anunță o răcire accentuată, cu ploi și ninsori. Cum va fi vremea în București

Un val de frig va cuprinde România începând cu debutul săptămânii viitoare. ANM anunță o răcire accentuată cu ploi și ninsori.
12.10.2023 | 19:29
Val de frig in Romania ANM anunta o racire accentuata cu ploi si ninsori Cum va fi vremea in Bucuresti
Răcire accentuată a vremii în România. Meteorologii ANM anunță un val de frig, cu ploi și ninsori. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În decurs de câteva zile, vremea în România va face trecerea de la vară la iarnă. ANM anunță un val de frig în toată țara. Această răcire accentuată vine la pachet cu ploi și ninsori.

Răcire accentuată a vremii în România. Meteorologii ANM anunță un val de frig, cu ploi și ninsori

România face trecerea bruscă de la valorile specifice mai degrabă sezonului cald, la cele de toamnă și debut de iarnă. Weekendul următor vine cu maxime de până la 28 – 29 de grade Celsius. De luni, vremea schimbă radical foaia.

ADVERTISEMENT

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, spune că în țara noastră urmează o răcire accentuată. La munte, la altitudini mai mari, se va semnala lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

După nopți mai calde, cu maxime preponderent pozitive, de luni intrăm serios în sezonul rece. În zonele depresionare, mercurul din termometre nu va mai trece de 0 grade.

ADVERTISEMENT

”Vorbim de alternanțe termice semnificative. Dacă în a doua parte a acestei săptămâni, inclusiv duminică, temperaturile maxime vor putea avea valori de până la 29 de grade, inclusiv în Capitală vor fi 27 … 29 de grade, debutul săptămânii viitoare va aduce o răcire în ceea ce privește temperaturile.

Minimele pe parcursul nopților vor fi unele destul de coborâte. Vorbim de minime negative în zonele depresionare, nordice, centrale, minus 3 – minus 4, cu cel mult 1 – 7 grade în restul zonelor extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Dacă în aceste zile consemnăm valori de până la 29 de grade, ei bine debutul săptămânii viitoare aduce cel mult 10 … 16 grade. Iată diferențe cu mai mult de 10 grade față de aceste zile”, a precizat Elena Mateescu, la România TV.

Cum va fi vremea în București

Vremea se schimbă radical și în Capitală. Până duminică, aspectul meteo va fi unul frumos: soare, cer senin și maxime de 27-28 de grade Celsius. De luni, se răcește accentuat. Valorile termice scad cu peste 10 grade și se anunță ploi.

ADVERTISEMENT

Partea bună, spune directorul ANM, este că răcirea nu e una de lungă durată. ”Așa cum s-a întâmplat și în episodul anterior, din a doua parte a săptămânii viitoare temperaturile vor urca din nou în special, în jumătatea sudică, la valori de 20 … 23 de grade”, mai punctează Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT
Tags: