News

Val de incendii în România. Locatarii unui bloc din Argeș, evacuați din cauza flăcărilor

06.03.2021 | 15:54
Val de incendii in Romania Locatarii unui bloc din Arges evacuatidin cauza flacarilor
ADVERTISEMENT

Ultimele 24 de ore au fost dominate de un val de incendii în țara noastră. După Caraș-Severin și Suceava, pompierii au avut de furcă și în Argeș.

Sâmbătă, locatarii unui bloc din orașul argeșean Mioveni au fost evacuați din locuințele lor din cauza unui incendiu izbucnit în unul dintre apartamente.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, un bărbat a suferit un atac de panică, însă din fericire nimeni nu a fost rănit, autoritățile intervenind la timp.

Zi de sâmbătă cu mai multe incendii în România. Locatarii unui bloc din Argeș, evacuați

A fost alertă sâmbătă dimineața și în județul Argeș. Din datele oferite de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeş, un incendiu a izbucnit într-un apartament de pe Bulevardul Dacia din orașul Mioveni.

ADVERTISEMENT

Un număr total de cinci persoane, locatari ai unui bloc din oraşul argeşean Mioveni, au fost evacuate din locuințele lor. Un bărbat a suferit un atac de panică, însă nimeni nu a fost rănit.

”Incendiul s-a manifestat într-o cameră a apartamentului la un obiect de mobilier şi un televizor. Au fost evacuate 5 persoane din bloc, iar paramedicii SMURD au monitorizat la faţa locului un bărbat, care a suferit un atac de panică”, informează pompierii.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări, se pare că o cauză probabilă a producerii incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Incendii puternice în Caraș Severin și Suceava

Tot în cursul acestui weekend, incendii violente au avut loc și în alte zone din țară. Astfel, în județul Caraș-Severin, trei case s-au făcut scrum vineri seară în localitatea Mehadia.

ADVERTISEMENT

Flăcările care au cuprins prima gospodărie s-au extins și la casele din apropiere, din cauza vântului puternic. Salvatorii au primit sprijin de la colegii din Mehedinți și Băile Herculane.

Apoi, peste nicio zi, un incendiu puternic s-a semnalat la Prefectura Suceava. Dezastrul a început în jurul orei 9.00, în partea superioară a Palatului Administrativ Suceava, în care funcționează Instituția Prefectului.

La intervenție au fost mobilizate 4 mașini de stingere, 1 autoscară și 2 ambulanțe SMURD. În sprijin au mai acționat și 1 mașină de stingere și 1 autoscară de la ISU Botoșani.

Dacă la Caraș-Severin o persoană a suferit arsuri și a primit îngrijiri din partea echipajului de pe ambulanţă, în Suceava nu au fost victime, focul fiind raportat la acoperiș

ADVERTISEMENT
Tags: