Sport

Valeriu Iftime a dezvăluit motivul pentru care Olimpiu Moruțan a eșuat la Galatasaray: „Își pierde mințile! Se pulverizează, din cauza educației!”. Exclusiv

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre motivul pentru care Olimpiu Moruțan nu a reușit să se impună la Galatasaray.
31.03.2022 | 12:55
Valeriu Iftime a dezvaluit motivul pentru care Olimpiu Morutan a esuat la Galatasaray Isi pierde mintile Se pulverizeaza din cauza educatiei Exclusiv
Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre motivul pentru care Olimpiu Moruțan nu a reușit să se impună la Galatasaray
ADVERTISEMENT

Zilele trecute, presa din Turcia a anunțat faptul că șefii lui Galatasaray plănuiesc să-l împrumute pe Olimpiu Moruțan la o echipă din Casa Pariurilor Liga 1, la finalul actualului sezon.

Valeriu Iftime a dezvăluit motivul pentru care Olimpiu Moruțan a eșuat la Galatasaray

Valeriu Iftime este de părere că Olimpiu Moruțan a intrat într-o stare de confort, nereușind să mai progreseze. Motiv pentru care cei de la Galatasaray vor să scape de tânărul fotbalist român.

ADVERTISEMENT

Totodată, omul de afaceri moldav atrage atenția la faptul că marea majoritate a fotbaliștilor români talentați nu reușesc să se impună în străinătate, din cauza educației.

„E o chestiune complicată. Nu e o discuție doar despre Moruțan, ci despre toți fotbaliștii români, care joacă în afară și care nu performează. Noi suferim mult la educație.

ADVERTISEMENT

Problema e că ei au fost învățați de mici cu mulți bani, cu comoditate. Eu când spuneam acum două luni să nu-l mai lăudați atât pe Moruțan de parcă a făcut nu știu ce… copilul își pierde mințile. Și-ar fi pierdut mințile oricine ar fi fost în poziția lui.

Are niște bani, i se pare că e bine… starea de confort niciodată nu produce. Iar el este într-o stare de confort, pentru că, să ai 22 de ani și 20.000 de euro, casă… Păcat, e un talent deosebit, dar l-am stricat noi. L-am stricat eu, l-a strica Becali… toți, cei care am pus mâna pe el, l-am stricat, din moment ce omul acesta nu a ajuns fotbalist.

ADVERTISEMENT

A intrat în hora asta româneasacă: «fotbalistul mare», «extraordinar», «cel mai bun», «talent». Toți jucătorii români talentați se pulverizează, din cauza educației. Iar toți, cei care suntem în fotbal, suntem vinovați! De la Burleanu și până la cel din divizia a treia.

Faptul că fotbalul românesc nu performează… e o vină pe care o purtăm toți. Toți arătăm cu degetul, ca în politică, ca în viață, ca peste tot. Dacă îți merge prost în famailie, nu-i vinovat vecinul, ești vinovat tu. Dacă fotbalul merge prost, suntem vinovați toți din fotbal”, a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime: „La 22 de ani, un om talentat ca el juca la Ajax!”

Finanțatorul Botoșaniului mai punctează faptul că Olimpiu Moruțan, la talentul cu care este înzestrat, trebuia să joace deja la o echipă importantă din Europa.

„La 22 de ani, un om talentat ca el juca la Ajax, nu mai merge… El o să ajungă iar fotbalist bun în România. Îl mai ia FCSB, îl mai dă o dată domnul Becali afară, îl mai ia Ludogoreț, iar îl dă afară… Deja, la 22 de ani, la talentul lui, trebuia să fie sus de tot. Eu așa am crezut. Îmi pare rău pentru el”, a mai spus Veleriu Iftime.

Valeriu Iftime: „Credeți că mai vine el la mine!”

Iftime consideră imposibilă o revenire a lui Moruțan la FC Botoșani, din cauza salariului prea mare pe care acesta îl are la Galatasaray.

„Credeți că mai vine el la mine, de la 30.000 la 5.000 de euro? El, deocamdată, are contract acolo. Are niște condiții. Drama este că nu joacă. Nu știu care este starea lui psihică.

În Liga 1, poate să vină la Craiova, la Steaua (n.r. FCSB) sau la CFR Cluj. Ar fi bine… dar să nu vină înfumurat, ci să vină cu picioarele pe pământ, cu capul plecat, cu modestie totală și să muncească”, a încheiat Valeriu Iftime.

Olimpiu Moruțan (22 de ani) a fost transferat de Galatasaray, în vara anului trecut, de la FCSB, pentru 4.10 milioane de euro. Acesta mai are contract până în 2026 cu formația turcă.

  • 5 milioane de euro este cota lui Olimpiu Moruțan, conform transfermarkt.com
  • 3 goluri și 5 pase decisive a dat Olimpiu Moruțan în 31 de partide bifate pentru Galatasaray
ADVERTISEMENT