Fotbal intern

Vali Lazăr a încercat „să dribleze” intrarea în șomaj tehnic: „Am sunat un avocat. Mi-a spus că n-am de ales”

01.04.2020 | 21:37
Vali Lazar a incercat sa dribleze intrarea in somaj tehnic Am sunat un avocat Mia spus ca nam de ales
ADVERTISEMENT

Vali Lazăr a recunoscut că a contactat un avocat după ce fost notificat de Dinamo despre intrarea în șomaj tehnic. Mijlocașul „câinilor” i s-a transmis că nu poate evita situația, fără un proces.

Jucătorii lui Dinamo, în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul în România și, în același timp, a sistat încasările cluburilor, motiv pentru care unii conducători au decis intrarea angajaților în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Este și cazul jucătorilor de la Dinamo, care vor încasa 75% din salariul mediu brut în perioada de stare de urgență, echivalentul a 2.380 de lei net, iar Vali Lazăr recunoaște că a contactat un avocat pentru a afla dacă poate evita intrarea în șomaj tehnic.

Am vorbit la telefon cu conducerea acum două zile, ne-a trimis notificări pentru trimiterea în şomaj tehnic, apoi vor fi negocieri individuale pentru reducerea salariului.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu un avocat şi mi-a spus că nu am de ales. Dacă nu accepţi, ajungi tot la o judecată.

Aş vrea să ajungem la o înţelegere bună şi pentru club şi pentru jucători, nu prea îţi convine să pierzi bani, dar nu am de ales”, a declarat Vali Lazăr la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

„Voi avea câștig de cauză la TAS”

Dacă salariul de la Dinamo a fost diminuat considerabil, Vali Lazăr ar putea beneficia de o sumă importantă din bani după procesul la TAS pe care îl are cu unul dintre fostele sale cluburi, Al Kharaitiyat, din Qatar.

Am câştigat la FIFA restanţele salariale, mai e acum decizia TAS, dar peste câteva luni voi încasa banii. Avocaţii lor nu erau foarte deştepti, clauza prin care au reziliat era nulă, deci voi avea câştig de cauză”, transmite Vali Lazăr.

ADVERTISEMENT

Vali Lazăr a revenit la Dinamo în perioada de mercato din iarnă și a evoluat în șapte partide de campionat. Mijlocașul de bandă a marcat un singur gol, reușita decisivă din derby-ul cu FCSB, încheiat 2-1.

ADVERTISEMENT
Tags: