News

Valuri de 10 metri în Marea Neagră, din cauza Furtunii Frederico. Doi oameni au murit, iar porturile arată ca după bombardament

Vreme extremă în Marea Neagră, care a fost afectată de Furtuna Frederico, un fenomen care a făcut deja prăpăd în Europa.
19.11.2023 | 22:21
Valuri de 10 metri in Marea Neagra din cauza Furtunii Frederico Doi oameni au murit iar porturile arata ca dupa bombardament
O furtună puternică a ajuns la Marea Neagră și a provocat valuri înalte de zece metri / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc al Mării Negre s-a aflat sub cod roșu de vreme extremă, în acest weekend, în care vântul a bătut în rafale de până la 100 km/h.

Furtuna Frederico a măturat deja Franța și Elveția

Situația a fost și mai gravă în Bulgaria și Turcia, acolo unde două persoane au murit, în acest weekend, iar circulația maritimă a fost întreruptă din cauza Furtunii Frederico.

ADVERTISEMENT

După ce la mijlocul săptămânii, Furtuna Frederico a făcut prăpăd în Franța și Elveția, distrugând imobile și infrastructură, fenomenele extreme au ajuns în sud-estul continentului, unde a continuat să se manifeste violent.

În Turcia, bucăți de navă au fost aruncate pe mal de valurile furioase

În Turcia, au fost raportate valuri de zece metri, iar zeci de bărci pescărești și de agrement au fost scufundate. Porturile Antalya, Darica și Izmir arată acum ca după un bombardament, pentru că bucăți mari de lemn și metal din componența ambarcațiunilor au fost aruncate pe mal de valurile uriașe.

ADVERTISEMENT

În Zonguldak, o navă de transport aflată sub pavilion camerunez a eșuat, iar membrii echipajului au solicitat ajutor, fiind salvați la timp de autorități.

La Istanbul a nins, iar din cauza vântului puternic peste 150 de zboruri au fost anulate. De asemenea, transportul maritim a fost perturbat serios.

ADVERTISEMENT

Doi oameni au murit, în Bulgaria

Și Bulgaria a fost afectată de vremea extremă. La sud de Vama Veche, toată coasta Mării Negre, până la granița cu Turcia, a fost măturată de un vânt puternic de până la 120  km/h, anunță Observator.

La Varna, o femeie și-a găsit sfârșitul după ce a fost strivită de un copac, iar în capitala Sofia, un bărbat a murit după ce un copac a fost rupt de vânt și i s-a prăbușit peste mașină. În estul Bulgariei, la Varna și Shumen, a fost declarată stare de urgență.

ADVERTISEMENT

Furtuna Frederico a ajuns și în Grecia, acolo unde peste 150 de copaci au căzut, la Salonic. Cursele zilnice cu feribotul au fost suspendate în mai multe regiuni, iar distrugătorul Velos, din dotarea armatei elene, a fost avariat puternic de furtună.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink