News

Avertizare Ro-Alert de vreme extremă. Cod roșu de ploi și vânt puternic în mai multe localități

Un mesaj de tip Ro-Alert a fost emis sâmbătă seara în zona litorală, care se află sub cod roșu de vânt și ploi.
18.11.2023 | 22:46
Avertizare RoAlert de vreme extrema Cod rosu de ploi si vant puternic in mai multe localitati
Vreme extremă în România. Autoritățile sfătuiesc oamenii să rămână în case / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Autorității au avertizat locuitorii din localitățile afectate de vremea extremă să evite deplasările și să ia măsuri de adăpsotire și autoprotecție.

Mesaj Ro-Alert de vânt puternic, în Tulcea

Zonele vizate de mesajul Ro-Alert se află în zona de litoral a județului Tulcea, cum ar fi: Jurilovca, Sulina, CA Rosetti și Sfântu Gheorghe. Aici sunt așteptate intensificări puternice ale vântului, care pot ajunge la 100 km/h.

ADVERTISEMENT

“Avertizare meteo. Internsificări puternice ale vântului, care vor depăși la rafală 100km/h. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesajul transmis de autorități, sămbătă seara.

A doua avertizare, valabilă în mai multe localități din Constanța

Un alt mesaj Ro-Alert a fost lansat în zona localităților afectate de un cod roșu de ploaie, în județul Constanța: Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu și Constanța.

ADVERTISEMENT

“Avertizarea meteo de averse care vor acumula 30-50l/mp. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! Perioada de manifestare:18.11.2023, 20.15-23.00”, se arată în mesajul Ro-Alert.

Cod roșu de vânt puternic pe litoral

ANM a emis Cod Roșu de vânt puternic și în alte localități de pe litoral. Pe lista acestora se află: Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia.

ADVERTISEMENT

Codul roșu de vreme extremă este valabil de sâmbătă, ora 21:00, până duminică la ora 01:00.

Sâmbătă noaptea va ninge în mai multe zone ale țării

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va rămâne rece, cu temperaturi care vor coborî sub 0 grade Celsius.

Cerul va fi mai mult acoperit, iar în Estul, Nord-Estul, și centrul țării sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea duminică

Duminică, vremea se mai încălzește, iar ploile se vor retrage către vestul țării. În Transilvania și Dobrogea este posibil să ningă.

La București, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 11 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până spre -3 – 2 grade Celsius. Duminică, nu sunt așteptate precipitații, iar cerul va fi predominant noros.

ADVERTISEMENT
Tags: