News

Vântul puternic a făcut ravagii în Bucureşti. O persoană a fost rănită şi 19 maşini avariate, de copacii doborâţi de rafale

Cod galben de vânt puternic vineri după-amiază în Capitală, unde zeci de copaci au fost doborâţi,avariind mai multe maşini şi rănind o persoană.
19.05.2023 | 18:37
Vantul puternic a facut ravagii in Bucuresti O persoana a fost ranita si 19 masini avariate de copacii doborati de rafale
Un copac a căzut pe autobuz Foto: Captură Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Vântul puternic a cauzat mari probleme vineri după-amiază, în Bucureşti. Pompierii au primit zeci de apeluri, care în marea lor majoritate au semnalat copaci căzuţi, dar şi despre bucăţi metalice sau de tablă care stau să cadă. 19 maşini au fost avariate, iar o persoană a fost lovită de un copac căzut.

Persoana a fost rănită pe Aleea Barajul Sadului

Au fost semnalaţi copaci căzuţi pe linia de tramvai 41, la Pasajul Băneasa, la Gara de Nord, dar şi în curtea Colegiului Şcoala Centrală, după cum au anunţat pompierii. La Teatrul Odeon a fost semnalată o bucată de tablă care se poate desprinde şi, de asemenea, s-a intervenit pentru asigurarea unei schele metalice care punea zona în pericol.

ADVERTISEMENT

“Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, până la ora 18:00, ISU B-IF a gestionat 39 de interventii în municipiul Bucureşti, pentru indepartarea a 34 de copaci, 4 elemente de construcţie desprinse de vânt şi o schelă. Au fost avariate 19 autoturisme, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, pompierii au mai anunţat că o persoană a fost surprinsă de un copac căzut pe Aleea Barajul Sadului, fiind extrasă conştientă şi transportată la spital. Potrivit ISU, un copac a căzut pe Bulevardul Banu Manta, iar un altul a fost doborât de vânt în curtea Spitalului Gerota și, de asemenea, pe Bulevardul Maria Rosetti.

ADVERTISEMENT

Antena 3 CNN anunţă că un copac a căzut şi peste un autobuz în Sectorul 5 din București, circulaţia în zonă fiind oprită. Incidentul s-a petrecut pe Strada Crizantemelor, într-un moment în care autobuzul se afla oprit la capăt de linie. Șoferul se afla la volan în momentul producerii accidentului.

În plus, panouri publicitare de mari dimensiuni au căzut în diverse zone ale Capitalei. Linia 19 de tramvai a fost blocată în zona Bd. Șincai/Bd. Tineretului, pe ambele sensuri, de un copac căzut pe rețeaua de contact.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de vreme rea pentru București. Meteorologii au precizat că, vineri, în intervalul orar 17.25 – 18.00, în Capitală se vor manifesta intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55…60 km/h. Previziunile meteorologilor s-au adeverit, iar pompierii au avut zeci de intervenţii.

Localităţi din cinci judeţe se află vineri seară sub avertizări nowcasting cod galben de vijelie, averse şi descărcări electrice. Se semnalează averse, însoţite de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi vânt în judeţele Caraş-Severin, Olt, Dolj, Galați şi Cluj.

ADVERTISEMENT