News

Vântul puternic strică minivacanța turiștilor aflați pe Valea Prahovei. Gondola care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 nu funcţionează

Mulți turiști au ales să petreacă minivacanța în staţiunile montane din Prahova. Însă, vântul puternic a stricat planurile unora dintre ei.
30.11.2023 | 16:24
Vantul puternic strica minivacanta turistilor aflati pe Valea Prahovei Gondola care urca de la Cota 1400 la Cota 2000 nu functioneaza
Vântul puternic strică minivacanța turiștilor aflați pe Valea Prahovei. Foto: Destinatii de vacanță
ADVERTISEMENT

Vântul puternic strică minivacanța turiștilor aflați pe Valea Prahovei în prima zi liberă de care românii se bucură cu prilejul sărbătorii de Sfântul Andrei. Foarte mulți turiști au ales să petreacă aceste zile la munte.

Minivacanța turiștilor aflați pe Valea Prahovei a început cu probleme

Însă, cei care au ajuns astăzi pe Valea Prahovei și au vrut să urce pe munte, din Sinaia, au avut parte de o surpriză neplăcută. Ei pot ajunge cu instalaţiile de transport pe cablu doar până la Cota 1400 din Bucegi.

ADVERTISEMENT

Din păcate, din cauza vântului puternic, gondola care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 nu funcţionează. Anunțul a fost făcut joi, 30 noiembrie, de administraţia domeniului schiabil din Sinaia. Turiștii trebuie să știe că telecabina și gondola care urcă la 1.400 de metri funcționează până la ora 17:00.

Totodată, chiar dacă la munte a nins, turiștii nu pot schia în stațiunile montane din Prahova, cu excepția pârtiei de la Azuga. Conform news.ro, administratorii domeniului schiabil au transmis că pârtia pentru Sorica a fost amenajată.

ADVERTISEMENT

Cei care nu au venit pe Valea Prahovei neapărat să schieze sunt așteptați să participe la evenimentele organizate în următoarele zile. Autoritățile locale spun că vor avea loc parade militare, cu ocazia Zilei Naționale a României, dar și concerte. Intrarea va fi liberă la castelele Peleş şi Pelişor.

Unde mai pot schia turiștii în minivacanța de 1 Decembrie

Românii care încă nu s-au decis cum vor petrecere minivacanța de 1 Decembrie trebuie să știe că sezonul de schi s-a deschis pe mai multe pârtii. Printre acestea se numără și cele din Masivul Postăvaru, conform Primăriei Brașov.

ADVERTISEMENT

În acest an, sezonul de schi s-a deschis mult mai devreme în comparație cu anii trecuți. „De joi, 30 noiembrie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvaru.

Este pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion şi Bradul”, au transmis autoritățile din Brașov, potrivit newsbv.ro.

ADVERTISEMENT

Tot astăzi au fost deschise și pârtiile în Predeal, la Straja, Buscat din Cluj și la Cavnic în Maramureș. În schimb, stațiunea Rânca încă se pregătește pentru sezonul de schi. Turiștii sunt așteptați aici peste câteva zile.

 

ADVERTISEMENT