Sport

Scandal de arbitraj și în Champions League! Tehnologia 3D a demonstrat că golul lui Manchester City din semifinala cu Real Madrid trebuia anulat. Foto

VAR nu s-a sesizat la golul lui Kevin de Bruyne, după ce în prealabil Bernardo Silva a scăpat mingea în afara terenului.
10.05.2023 | 10:15
Scandal de arbitraj si in Champions League Tehnologia 3D a demonstrat ca golul lui Manchester City din semifinala cu Real Madrid trebuia anulat Foto
Scandal de arbitraj după Real Madrid - Manchester City. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

VAR creează scandaluri uriașe în SuperLiga, însă arbitrajul video nu e perfect nici măcar într-o semifinală de Liga Campionilor. Tehnologia 3D a demonstrat că superba reușită a lui Kevin de Bruyne trebuia anulată.

VAR, gafă majoră în Real Madrid – Manchester City. De ce trebuia anulat golul „cetățenilor”

Manchester City a reușit să egaleze pe Bernabeu în minutul 67, după un gol de excepție al starului belgian, care a înscris cu trasor cu exteriorul de la peste 20 de metri.

ADVERTISEMENT

Însă golul nu trebuia validat, după ce în aceeași fază Bernardo Silva a scăpat mingea în afara suprafeței de joc. Carlo Ancelotti chiar a punctat acest lucru la conferința de presă de la finalul partidei: „A fost afară, tehnologia a spus-o, nu o spun eu. Arbitrul nu a fost foarte atent”.

BeIn Sports a recreat imaginile 3D și a arătat că balonul părăsise suprafața de joc cu întreaga circumferință. VAR-ul nu a putut însă stabili cu exactitate acest lucru, așa că decizia arbitrului a rămas în picioare.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti a acuzat o altă fază de arbitraj, chiar înainte de golul lui Manchester City

Antrenorul lui Real Madrid mai are un reproș de făcut legat de arbitraj. Înainte de golul lui City, „galacticii” ar fi trebuit să primească un corner: „La o fază precedentă a fost un corner care nu a fost fluierat.

Arbitrul nu a fost foarte atent nici atunci, dar mi-a dat cartonaș mie. I-am spus că acest cartonaș trebuie luat de cei din teren”, a mai spus supărat Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Meciul decisiv de pe Etihad Stadium dintre Manchester City și Real Madrid se va disputa miercuri, 17 mai. Englezii par la prima vedere favoriți la calificarea în finala Ligii Campionilor.

Verdict după cea mai controversată fază de la Real Madrid – Manchester City

Pavel Fernandez, arbitru și și specialist al celor de la Marca pe probleme de arbitraj, a analizat faza premergătoare golului echipei lui Pep Guardiola: „Golul lui City nu poate fi anulat, chiar dacă mingea a trecut peste linia de aut.

ADVERTISEMENT

VAR-ul nu poate revizui faza, pentru că faza de atac a englezilor începe mai târziu, după ce Camavinga pierde mingea. Faza precedentă nu poate fi revăzută”, a spus acesta la Radio Marca.

ADVERTISEMENT