News

Vasile Dîncu scapă de remaniere. Marcel Ciolacu, reacție după întâlnirea ministrului cu Nicolae Ciucă: ”Trebuie să am o discuție cu premierul”. Update

Vasile Dîncu, ministrul apărării, a fost prezent luni dimineață la Guvern. Acesta a purtat discuții cu Nicolae Ciucă pe tema declarațiilor sale legate de războiul din Ucraina.
17.10.2022 | 15:26
Vasile Dincu scapa de remaniere Marcel Ciolacu reactie dupa intalnirea ministrului cu Nicolae Ciuca Trebuie sa am o discutie cu premierul Update
Vasile Dîncu, discuții la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă. Demisia ministrului apărării ar putea fi luată în calcul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
17-10-2022
12:40

Marcel Ciolacu, prima reacție după întâlnirea dintre Vasile Dîncu și Nicolae Ciucă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, o voce critică față de ultimele declarații ale ministrului apărării, a avut o reacție despre întâlnirea dintre Vasile Dîncu și Nicolae Ciucă.

Liderul social-democrat subliniază faptul că premierul este cel îndreptățit să facă remanieri, însă nu înainte de o discuție în coaliție.

”Nu sunt cel mai îndreptățit să spun ce au discutat. Cred că șeful MApN trebuie să fie în linia mesajelor României și ale aliaților NATO și UE.

Discuția a fost între domnul prim-ministru și ministrul Apărării. Am văzut și eu comunicatul Guvernului. Este corect. O să am o discuție, azi, cu domnul prim-ministru.

O astfel de decizie (n.r. legată de remanierea unui membru din Guvern) se ia în cadrul coaliției, cum e corect, la propunerea premierului”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

17-10-2022
09:18

Vasile Dîncu scapă de remaniere. Ce i-a cerut Nicolae Ciucă

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, scapă, momentan, de remaniere. La întâlnirea de luni, de la sediului Guvernului, Nicolae Ciucă nu i-a cerut acestuia demisia.

Într-un comunicat emis după aceste discuții, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat că premierul Ciucă a discutat la Palatul Victoria cu ministrul Apărării Vasile Dîncu despre ”reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”.

17-10-2022
08:42

Vasile Dîncu, întâlnire de o oră la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă

După aproximativ o oră de discuții cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a părăsit sediul Guvernului.

Șeful MApN nu a făcut niciun fel de declarații la plecarea de la Palatul Victoria.

Luni dimineață, în jurul orei 10.30, ministrul apărării naționale (MApN), Vasile Dîncu, a ajuns la Guvern.

Vasile Dîncu, discuții la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă. Demisia ministrului apărării ar putea fi luată în calcul

La Palatul Victoria, șeful MApN are o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă. Cei doi ar putea discuta despre o demisie a ministrului PSD.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru zile, primul-ministru a anunțat că îl așteaptă pe social-democrat pentru a oferi explicații față de o serie de declarații controversate oferite recent.

Reamintim că ministrul apărării a oferit o serie de declarații criticate dur în spațiul public despre negocierile cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Într-o apariție la Prima TV, ministrul român al apărării a declarat că ”războiul din Ucraina va mai continua” și că ”singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

Pentru această ieșire, Dîncu a fost pus la zid atât de Klaus Iohannis, cât și de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Declarația completă a lui Dîncu: ”Războiul va mai continua. Singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă.

Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a afirmat Dîncu, la postul TV citat.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Vasile Dîncu despre o posibilă demisie de la MApN

După ce în spațiul public s-a vehiculat tot mai mult posibilitatea demiterii sale, ministrul apărării a declarat, joi, pentru TVR Info, referindu-se la pozițiile președintelui Klaus Iohannis și ale liderului PSD Marcel Ciolacu la adresa sa, că totul ”Este o montură useristă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspundă mai ales așa”.

Șeful statului i-a transmis lui Vasile Dîncu să citească mai frecvent revista presei, iar Marcel Ciolacu a spus că ministrul ”categoric a greșit” când a făcut acele declarații.

ADVERTISEMENT