News

Klaus Iohannis, contră directă la adresa lui Vasile Dîncu. Cum l-a ironizat președintele pe șeful MApN

Președintele Klaus Iohannis a taxat marți declarațiile ministrului apărării, Vasile Dîncu, cu privire la strategia pe care ar trebui s-o abordeze Ucraina pentru a opri războiul.
11.10.2022 | 16:24
Klaus Iohannis contra directa la adresa lui Vasile Dincu Cum la ironizat presedintele pe seful MApN
Klaus Iohannis nu a putut ignora opiniile lui Vasile Dîncu despre războiul din Ucraina. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Astfel, după ce Vasile Dîncu a declarat în weekend că războiul din Ucraina se poate termina doar dacă oficialii de la Kiev acceptă negocierile cu omologii de la Moscova, Klaus Iohannis i-a transmis ministrului apărării că ar trebui să fie mai atent când discută despre acest subiect.

Klaus Iohannis l-a taxat pe Vasile Dîncu

”(…) În acest război, Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm cu toţii ideea că doar Ucraina va decide când, cum şi ce negociază.

ADVERTISEMENT

Această poziţie este poziţia noastră oficială, e poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziţii”, a declarat Klaus Iohannis în dialogul prezenți marţi la Cotroceni.

Mai departe prezentăm ce a spus cel care conduce Ministerul Apărării Naționale (MApN) în cadrul emisiunii ”Insider politic”, de la Prima TV. ”Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului…

ADVERTISEMENT

Singura şansă a păcii poate să fie negocierea. Negocierea cu Rusia”, a precizat Vasile Dîncu. În continuare, reputatul sociolog a subliniat că este vorba despre o negociere complexă, în care ucrainenii au nevoie de garanţii solide de securitate.

Cum vede ministrul apărării finalul războiului

Dîncu a punctat că în prim-plan ar putea fi o negociere internaţională. În viziunea acestuia, NATO, Statele Unite ale Americii și aliații ar putea să negocieze pentru Ucraina garanţiile de securitate şi pacea cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Ministrul apărării a completat că Ucraina nu va putea negocia pacea cu Rusia dacă nu va fi sprijinită de puterile occidentale. El a spus că în prezent, politicienii ucraineni nu își pot asuma pierderea unor teritorii.

Cu privire la aceste declarații, trebuie spus că a reacționat și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Liderul de la Kiev a spus că astfel de puncte de vedere sunt emise doar de cei care au fost influențați de manipularea rusească.

ADVERTISEMENT

În acest context, o informație de ultimă oră arată că Vasile Dîncu este așteptat în Parlament săptămâna viitoare pentru a da explicații cu privire la declarațiile despre negocierile dintre Ucraina și Rusia.

 

ADVERTISEMENT