Vaslui, ultimul oraș pe lista scandalului cu termoscanarea! „Nu vreau să-mi ia temperatura. Chemați Poliția, vreau să se consemneze”. Video

Alexandru Năstase   
în HotNews
23/05/2020, 12:31
Vaslui, ultimul oraș pe lista scandalului cu termoscanarea! „Nu vreau să-mi ia temperatura. Chemați Poliția, vreau să se consemneze”. Video GALERIE FOTO
Poliţia a venit la faţa locului şi a dat avertisment celor implicaţi. Sursa foto - captură youtube

Vaslui este ultimul oraș care a intrat pe lista scandalului cu termoscanarea! De data aceasta un bărbat a fost implicat într-o altercație. Acesta a refuzat să i se ia temperatura la intrare în sediul Registrului Comerțului și a cerut să vină poliția pentru a consemna.

Vaslui, ultimul oraș pe lista scandalului cu termoscanarea!

La final, bărbatul s-a ales cu un avertisment din partea polițistilor pentru cã nu a vrut sã completeze chestionarul pentru acces în instituție.

„Îmi permiteti sã merg sã-mi iau certificatul constatator?”, a întrebat bãrbatul. “Da, după ce completați chestionarul…”, i-a răspuns paznicul.

„Nu vreau să-mi ia temperatura. Chemați Poliția, vreau să se consemneze”

“Pentru ce sã completez? Eu nu vreau sã-mi ia temperatura. Chemați Politia, vreau să se consemeze. Un control epidemiologic nu-l face decât un cadru medical, nu oricine”, a spus, apoi, bărbatul.

„Nu vã apropiati la mai puțin de 2 m de mine. Nu accept așa ceva. Nu dumneavoastrã decideți, nu e proprietatea dvs.

Trebuie sã angajați personal medical… Aparatul nu este omologat, nu aveți niciun drept și verdicte de genul, dacã intru sau nu, nu dvs dați, ci judecãtorul, care este suveran.

Aici vorbim de o lege pe care trebuie sã o respectãm, dar dvs trebuie sã o respectați mai întâi de toate. De ce nu-mi dați voie? De ce îmi îngrãdiți drepturile? Așa ceva nu se poate.

Deci, pe cuvântul meu. Am pãțit-o și la CEC, am plecat toți 50 pânã la urmã, aparatul ãsta nu e omologat, trebuie sã fii cadru medical. Eu de asta mã opun, din principii, nu din alt motiv…”, a explicat bãrbatul, potrivit vremeanoua.

Vă readucem aminte că ordinul privind obligativitatea măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. În acest cayă, juristul instituției a încercat sã-l convingă că nu e nimic ilegal în a fi termoscanat, însă în zadar.

În cele din urmă, la fața locului, a sosit și un echipaj de Poliție.

 

Închide ×