Sport

Vassaras, prima decizie în privința lui Sebastian Colțescu după scandalul de la CFR – FCSB. Ce se întâmplă și cu Găman

Telenovela de la finalul partidei CFR Cluj - FCSB, scor 1-1, cauzată de anularea golului marcat de Florinel Coman, a ajuns la sfârșit mai devreme decât se credea.
17.12.2023 | 16:35
Vassaras prima decizie in privinta lui Sebastian Coltescu dupa scandalul de la CFR  FCSB Ce se intampla si cu Gaman
Decizia CCA după arbitrajul lui Sebastian Colțescu din CFR - FCSB. Ce urmează pentru central. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că reprezentanții CCA au ignorat cu desfăvârșire lamentările contestatarilor lui Sebastian Colțescu și au decis să-l delege pe acesta la partida dintre FC Botoșani și Dinamo București. Astfel, deși multă lume i-a sărit în cap după ce a anulat golul lui Florinel Coman în Gruia, Sebastian Colțescu își vede de treabă și se pregătește de un nou meci.

Decizia CCA după arbitrajul lui Sebastian Colțescu din CFR – FCSB

Un semnal transmis de CCA, care arată astfel că nu consideră că arbitrul central ar fi viciat rezultatul meciului CFR – FCSB. Așadar, partida dintre FC Botoșani și Dinamo va fi arbitrată de Sebastian Colțescu, asistat de Gheorghe Sebastian și Alexandru Cernei. Arbitrajul VAR va fi asigurat de clujeanul Horațiu Feșnic, secondat de Ovidiu Artene.

ADVERTISEMENT

Interesant, arbitrul Găman George Cătălin nu a fost delegat în această etapă la nicio partidă, așadar semnale ciudate transmise de cei din CCA, care nu au simțit nevoia să-l ”pedepsească” pe Sebastian Colțescu, însă l-au făcut nevăzut pe Găman. Arbitrul Găman a asigurat asistența VAR în partida CFR – FCSB și este cel care i-a comunicat lui Colțescu că golul lui Florinel Coman ar trebui anulat.

Arbitrul Găman a fost aspru criticat de oficialii celor de la FCSB, în special de MM Stoica, într-o intervenție la Orange Sport. “V-aş ruga mult. Găman, care consideră că-i fault şi îl foţează pe Colţescu să anuleze golul, ne-a arbitrat la Botoşani, când efectiv ridiculizează eforturile făcute de nişte jucători importanţi pentru fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Mailat atunci a marcat superb, VAR îl cheamă pe Găman şi îi arată faultul ăsta la Compagno. Ce face Găman? Se duce la VAR, vede că e fault şi zice că e prea frumos golul să-l anuleze. Validează golul la o fază identică cu cea de la Cluj. Îl obligă, de ce zic că-l obligă (n.r. – să anuleze golul lui Florinel Coman în CFR – FCSB)? Am avut mare încredere în Colţescu.

Nu e vina noastră că a dat un penalty în favoarea noastră la Farul – FCSB. Dacă a greşit atunci, nu e vina noastră, e a lui, dar nu putem plăti meci de meci. Cu Rapid a fost fault evident în atac şi n-a văzut. Cu Dinamo au fost două penalty-uri evidente şi Colţescu n-a chemat pe nimeni la VAR, probabil că se simţea de la meciul cu Farul

ADVERTISEMENT

De regulă, când un arbitru merge la VAR schimbă decizia. Dacă merg pe decizia mea, aia corectă, o să se zică că…Merg pe supoziţii. Uită-te ce reluare vede Colţescu la Cluj şi anulează asemenea gol!“, declara MM Stoica. În schimb, fostul mare arbitru Marius Avram crede că Sebastian Colțescu nu are prea multă vină în anularea golului lui Florinel Coman.

”Aici, VAR-ul trebuia să dea credit deciziei arbitrului din teren. Pot să le confirm. Și eu am auzit. Am auzit că a fost pusă această întrebare: ‘De ce m-ai chemat, dacă era o fază neclară?’ El, cu această întrebare încearcă să se scuze. El își dă seama că este pus într-o situație dificilă. VAR a greșit că l-a chemat. E presiunea.

ADVERTISEMENT

Când știi că te cheamă, pornești de la premisa că ai făcut o greșeală clară și evidentă”, declara Marius Avram la Digi Sport. Golul lui Florinel Coman a fost anulat la zeci de secunde după ce Valentin Crețu l-ar fi faultat pe Otele, însă părerile specialiștilor au fost împărțite, astfel că e greu de spus care e realitatea într-o fază interpretabilă.

ADVERTISEMENT