Sport

Vedat Muriqi, eliminat în România – Kosovo! „Tricolorii” au un om în plus mai bine de o repriză

Vedat Muriqi a fost eliminat în prima repriză a duelului dintre România și Kosovo, mai exact în minutul 42, când a văzut al doilea cartonaș galben.
12.09.2023 | 23:27
Vedat Muriqi eliminat in Romania  Kosovo Tricolorii au un om in plus mai bine de o repriza
Vedat Muriqi, eliminat în România - Kosovo
ADVERTISEMENT

Atacantul kosovarilor, care este și cel mai bun marcator din istoria naționalei țării sale, a primit două cartonașe galbene, după două intervenții dure asupra fotbaliștilor români.

Vedat Muriqi, eliminat în România – Kosovo

Vedat Muriqi, atacantul naționalei statului Kosovo, a fost eliminat în prima repriză a meciului cu România, după ce a primit două cartonașe galbene, ultimul venind în urma unui duel cu Vladimir Screciu.

ADVERTISEMENT

Vedat Muriqi este cel mai bun marcator din istoria naționalei statului Kosovo, fiind și unul dintre jucătorii kosovarilor care evoluează la un nivel înalt în fotbalul european.

În prezent, Muriqi evoluează în Spania, la Mallorca, iar de-a lungul timpului a mai trecut la echipe precum: Genclerbirligi, Rizespor, Fenerbahce, Lazio. De la Lazio, Mallorca l-a transferat pe Muriqi pentru 8.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În 2020, Lazio plătea nu mai puțin de 21.000.000 de euro pentru a-l transfera pe Vedat Muriqi de la Fenerbahce, însă acesta nu s-a adaptat în Italia, marcând doar 2 goluri în 49 de meciuri pentru Lazio.

  • 15.000.000 de euro este cota de piață a lui Vedat Muriqi, conform transfermarkt.com

Muriqi îl laudă pe Rrahmani de la Rapid

Vedat Muriqi l-a lăudat pe Albion Rrahmani de la Rapid, spunând că poate fi urmașul său la națională și că recordul său de goluri poate fi doborât: Întotdeauna am spus, am dat atâtea goluri, însă aici, în tricoul Kosovo, simt o bucurie de o mie de ori mai mare.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată când marchez pentru națională sunt fericit. În România nu avem altă variantă, trebuie să învingem, astfel vom oferi valoare punctului câștigat în fața Elveției”.

„Un succes acum ne-ar readuce în lupta pentru calificare. Cred că recordul meu poate fi depășit de Albion Rrahmani, un atacant foarte, foarte bun.

ADVERTISEMENT

Sunt atacant, dar nu m-am gândit niciodată în primul rând la goluri, pentru că sunt un vârf căruia îi place să-și ajute colegii. Totuși, dacă marchez și câștigăm puncte, e perfect”, a mai spus Vedat Muriqi.

  • 29 de ani are Vedat Muriqi
ADVERTISEMENT