Life

Vedete diagnosticate cu autism: “Este ciudat, dar mi-a oferit multe răspunsuri”

Autismul este o afecţiune complicată din orice punct de vedere, atât fizic cât şi psihic. Prin ce stări emoţionale au trecut vedetele când au primit cruntul diagnostic?
17.11.2021 | 17:08
Vedete diagnosticate cu autism Este ciudat dar mia oferit multe raspunsuri
Mai multe vedete au fost diagnosticate cu autism. Surs[ foto: Instagram/ Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O afecţiune complicată, autismul, a prins mult teren din punct de vedere al comunicării în ultimii ani. Fie că vorbim de campanii de informare, de organizaţii cunoscute care au dus demersuri pentru informarea populaţiei, acest subiect este tot mai prezent în online şi offline.

Prezent a fost şi în viaţa anumitor vedete care au avut curajul de a se destăinui, după ce au fost diagnosticate cu autism.

ADVERTISEMENT

Christine McGuiness
Vedeta s-a implicat foarte mult în campanii pe acest subiect, dat fiind faptul că cei 3 copii ai ei au primit acest diagnostic. Christine, în vârstă de 33 de ani, a fost diagnostică cu autism şi era pregătită pentru acest verdict, pentru că, în adâncul sufletului, a ştiut toată viaţa că are această afecțiune. Nu este uşor pentru nimeni să primească această veste, însă, având experienţă cu acest subiect, vedeta a gestionat diagnosticul cu tărie.

Vedeta a postat pe contul său de Instagram că se simte eliberată după ce a primit diagnosticul care i-a oferit multe răspunsuri.

ADVERTISEMENT

Am fost confirmată cu autism. Este ciudat, foarte ciudat, dar, în același timp, îmi dau seama cât de multe lucruri am în comun cu copiii mei și cât de asemănători suntem. Acest diagnostic mi-a oferit multe răspunsuri”, a declarat Christine.

 Mai multe vedete au dezvăluit că suferă de autism

Alex Reid
Vedeta a vorbit deschis despre afecţiunea sa şi despre impactul emoţional pe care l-a avut vestea că este diagnosticat cu autism. Alex a mărturisit că, după aflarea veştii, a analizat mult perioada copilăriei, a adolescenţei, trăirile de atunci, emoţiile şi toate experienţele sale de viaţă.

ADVERTISEMENT

Alex Reid, 46 ani, a descoperit această afecţiune analizând temeinic o situaţie în care unii părinţii povesteau despre un copil cu autism şi un anumit tip de comportament. Atunci, Alex a văzut multe lucruri foarte asemănătoare şi a decis să meargă la medic. În urma consultului, temerile sale s-au adeverit şi a primit diagnosticul. Vedeta sublinia că deşi este greu de identificat un tratament specific, diagnosticul te face să te înţelegi şi să te ierţi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Reid (@alexreidofficial)

Unele celebrități au văzut diagnosticul ca un semn de a se întelege mai bine pe ele însele

Melanie Sykes
Frumoasă brunetă de 51 de ani a dezvăluit că a primit acest diagnostic ca un răspuns al multor stări pe care ea le experienta şi asupra cărora nu avea o explicaţie. Melanie, în nenumărate apariţii, a încurajat autenticitatea şi originalitatea şi la fel a procedat atunci când că a aflat diagnosticul. Aceasta a dorit să transmită că în sfârşit se înţelege pe ea, înţelege comportamentele şi reacţiile ce erau mereu prezente în viaţa ei, iar acum simte că totul a căpătat un sens.

ADVERTISEMENT

Medicul i-a deschis ochii şi sufletul spre o nouă înţelegere a sinelui. Pe lângă aspectele emoţionale, vedeta a înţeles acum cauza problemelor pe care le avea cu memoria, cu concentrarea şi hipersensibilitatea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie Sykes (@msmelaniesykes)

Susan Boyle
Susan a devenit celebră în urma show-ului “Britain’s got talent”, unde a captivat publicul cu zâmbetul ei. Vedeta a mărturisit că diagnoticul de autism nu a venit ca un şoc, pentru că foarte mulţi ani a fost privită ca fiind problematică.

În copilărie era suspectă că are afecţiuni ale creierului şi medicii nu îi ofereau un diagnostic concret, dar Susan mereu a simţit că nu acesta este răspunsul. La 60 de ani, Susan Boyle este mai împăcată că oricând şi se bucură că lucrurile s-au clarificat în viaţa ei. Chiar dacă e vorba de un diagnostic complicat, este un răspuns pe care îl aştepta de mulţi ani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susan Boyle (@susanboylemusic)

Wentworth Miller
Actorul din Prison Break a descoperit că are această afecţiune în timpului lockdown-ului din timpul pandemiei de Coronavirus.Actorul, în vârstă de 49 de ani, a mărtusit fanilor că a fost surprins, dar se aştepta într-o oarecare măsură, pentru că a simțit de-a lungul anilor că există o problemă de această natură în viața sa.

Nu doreşte să ţină reflectoarele asupra lui, cu acest subiect, pentru că nu vrea să facă din diagnosticul primit un cumul de discuţii, ci doar să anunţe fanii ca şi el trece prin această situaţie delicată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wentworth Miller (@wentworthmille.r)

ADVERTISEMENT