News

Afacerea din România care rupe norma în această perioadă. Se dau ca pâinea caldă chiar dacă produsele costă și 90 de lei

Afacerea din România care rupe norma. Produsele se vând ca pâinea caldă în această perioadă și costă între 30 și 90 de lei.
25.04.2024 | 08:34
Afacerea din Romania care rupe norma in aceasta perioada Se dau ca painea calda chiar daca produsele costa si 90 de lei
Afacerea care are succes în această perioadă. Sursa foto: Observator News, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Afacerea din România care rupe norma în perioada aceasta, înainte de Paște. Produsele s-au scumpit considerabil și costă între 30 și 90 de lei, însă clienții le cumpără în număr mare.

Afacerea din România care rupe norma înainte de Paște. Aceste produse sunt la mare căutare

Mai sunt doar 20 zile până la Paște, iar românii caută cele mai bune cadouri pe care să le facă persoanelor dragi. Cele mai căutate sunt dulciurile, mai ales cele pe bază de ciocolată.

ADVERTISEMENT

Laboratoarele de ciocolată se pregătesc intens pentru comenzile clienților. Iepurașii și ouăle de ciocolată sunt la mare căutare în această perioadă, chiar dacă boabele de cacao s-au scumpit considerabil.

Producătorii pregătesc deserturi inedite pentru clienți, cu diverse arome. “Aici avem mango, zmeură şi alune de pădure. Avem aceste ouă tigrate cu ciocolată albă. Ca vedetă pentru masa de Paşte.

ADVERTISEMENT

Avem aici o sotimentaţie vastă de fructe cum ar fi piersică, cafea, caramel cu lime, sărat, cocos, căpşuni”, a spus Vlad Niculescu, ciocolatier, pentru Observator News.

Mulți clienți preferă ciocolata de casă, dar și batoanele de ciocolată. Aceștia au multe produse din care pot alege, pentru a le putea oferi cadou de Paște pentru apropiați.

ADVERTISEMENT

“Avem şi ciocolată de casă care este top vânzare. Avem 5 tipuri de ciocolată de casă. Ciocolată cu fistic, cu nuga, cu cocos. Sunt produse care se fac în cadouri pentru clienţi”, a transmis Cristina Macari, reprezentant magazin.

Produsele costă între 30 și 90 de lei

Cu toate acestea, prețurile dulciurilor nu sunt tocmai mici. Cele mai ieftine figurine din ciocolată au prețul de 30 de lei. De asemenea, o cutie ce conține 12 praline costă, în funcție de sortimentul ales, între 30 și 90 de lei.

ADVERTISEMENT

În 2023, în România s-au vândut 52.000 de tone de ciocolată. Cacaua s-a scumpit cu peste 250% anul trecut. O tonă de boabe de cacao costă acum mai bine de 10.000 de dolari.

Totodată, ciocolatierii spun că și costurile de producție sunt de vină. Acestea s-au majorat cu cel puțin 30% în ultima perioadă, lucru care a contribuit la creșterea prețurilor pentru dulciuri.

“Din păcate, preţul ciocolatei a ionfluenţat foarte mult piaţa în ultimele luni, Materia primă pentru noi s-a scumpit foarte mult. Se anuntă din vară scumpiri din nou şi vom vedea ce vom face ca producţia să fie constantă”, a mai spus Vlad Niculescu pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT