News

Verdictul lui Dumitru Dragomir despre obligativitatea stagiului militar în România. “Cu 30 de zile aş fi de acord”

Armata obligatorie a fost unul dintre subiectele abordate de Dumitru Dragomir şi Horia Ivanovici la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ.
13.03.2024 | 12:47
Verdictul lui Dumitru Dragomir despre obligativitatea stagiului militar in Romania Cu 30 de zile as fi de acord
Dumitru Dragomir şi-ar dori o armată pe bază de voluntariat, cu o pregătire periodică a populaţiei
ADVERTISEMENT

Reintroducerea sau nu a serviciului militar obligatoriu în România este un subiect dezbătut pe larg în opinia publică, în contextul în care situaţia de securitate din Europa devine tot mai alarmantă. Dumitru Dragomir are propria opinie cu privire la această chestiune, el exprimându-şi punctul de vedere la emisiunea MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ, moderată de Horia Ivanovici.

“Să nu dea nimănui vreo armă acasă, că ne împuşcăm un sfert din populaţie”

Dumitru Dragomir este adeptul armatei pe bază de voluntariat. “Cine vrea să se ducă în armată, să se ducă pe bani. Ce-i aia să-l scoţi de de 10 ani din stagiul militar și îl bagi iar?”, a spus Dragomir.

ADVERTISEMENT

Totuşi, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal spune că ar trebui ca populaţia să aibă parte de pregătire militară. “30 de zile obligatorii ar fi însă bune, nu mai mult. Cu 30 de zile aş fi de acord. O dată la trei ani câte 30 de zile de instrucţie”, a mai afirmat Dragomir, la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ.

El pune însă şi o condiţie, pentru a preîntâmpina eventualele complicaţii. “Să nu dea nimănui vreo armă acasă, că ne împuşcăm un sfert din populaţie. Să vezi neveste împuşcate, să vezi bărbaţi împuşcaţi… La noi în România e deranj mare”, avertizează Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

De rezerviștii voluntari a vorbit pentru FANATIK și viceliderul de grup al PSD din Camera Deputaților, Iulian Badea, care este și membru în Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranța Națională din Parlamentul României.

“În strânsă colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, prin partea militară, am anunțat mai multe măsuri – modificări legislative, achiziții militare, întărirea rezervei operative a armatei, rezerviștii voluntari – care vin să consolideze capacitatea noastră de a descuraja și riposta în fața amenințării Federației Ruse”, ne-a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte posibila reintroducere a serviciului militar obligatoriu, parlamentarul social-democrat a spus: “Deocamdată, în România nu s-a vorbit, concret, despre introducerea stagiului militar obligatoriu decât la nivel de declarații politice și, în virtutea celor menționate anterior, nu vreau să dezvolt subiectul pentru a nu crea panică.

Fiecare țară își evaluează diferit amenințările și acționează în consecință. Pot spune cu certitudine că țara noastră a făcut și va continua să facă demersuri pentru creșterea atractivității rezervistului voluntar”.

ADVERTISEMENT

Dintre cele 29 de ţări membre NATO, doar șase au menținut serviciul militar obligatoriu. În schimb, mai multe ţări, între care şi Germania, şi-au exprimat dorința de a-l reintroduce până în 2025.

VERDICT FERM al lui Dumitru Dragomir despre obligativitatea Stagiului militar in Romania

ADVERTISEMENT