News

Dumitru Dragomir, despre alianţa momentului în politica din România. Cum risca PNL să devină un partid irelevant

Dumitru Dragomir a dezvăluit la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ faptul că PNL risca să devină un partid irelevant daca nu se asocia cu PSD.
12.03.2024 | 11:40
Dumitru Dragomir despre alianta momentului in politica din Romania Cum risca PNL sa devina un partid irelevant
Dumitru Dragomir consideră că preşedintele Klaus Iohannis e artizanul alianţei liberalilor cu social-democraţii Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Partidele sunt în toiul căutărilor şi negocierilor pentru definitivarea listelor pentru alegerile locale şi europarlamentare, cu atât mai mult cu cât până la dublul scrutin au rămas mai puţin de trei luni.

“PSD ar fi luat peste 35% dacă ar fi candidat singur”

Legat de alianţa dintre PNL şi PSD, Dumitru Dragomir a declarat în cadrul emisiunii MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ, moderată de Horia Ivanovici, că liberalii sunt marii beneficiari, în condiţiile în care cota lor de popularitate în rândul electoratului este în cădere liberă.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir consideră că preşedintele Klaus Iohannis este artizanul acestei alianţe. “Iohannis a jucat bine. Dacă PNL-iştii nu făcea combinația asta cu PSD se duceau jos de tot.

AUR-ul are în sondaje 28%, dar părerea mea este că în realitate are peste 30%. Iohannis a fost foarte deştept. Dacă PSD şi PNL ar fi candidat independent, PSD ar fi luat peste 35%, peste 28% AUR, în jur de 15% PNL, iar restul sunt irelevante”, a spus Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

În continuare, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal a descris momentul în care a început căderea în sondaje a liberalilor şi a subliniat că şi social-democraţii au fost la un moment dat punctul să păţească acelaşi lucru.

“PSD-ul a fost şi este în cădere. Au făcut nişte greşeli impardonabile. Au vrut să spargă conducerea partidului, după aceea au dat nişte priecte de lege ciudate, iar populaţia a suferit un pic şi suferă. Dar e partid mare şi nu se cunoaşte la el.

ADVERTISEMENT

PNL-ul s-a distrus atunci când oamenii din interior au început să se mănânce între ei, cum începuse PSD-ul”, a mai spus Dragomir.

Comentând ultimul sondaj privitor la candidatura la Primăria Capitalei, el deplânge faptul că nu a inclus-o şi pe fostul primar general, Gabriela Firea. “La Primăria Capitalei văd că n-au băgat-o în sondaj pe doamna Firea, iar asta este o mizerie. Dacă Gabriela Firea candidează independent i-a ‘spart’ şi pe PNL şi pe PSD.

ADVERTISEMENT

La ora asta fac pariu că Piedone depăşeşte 45%, chiar dacă în sondaj. Da nu intră Firea în cursă, Piedone câştigă Primăria Capitalei în joc de gleznă. În primul rând uitaţă-vă pe reţelele de socializare. Este diabolic, are o putere de muncă ieşită din comun”, a spus Dragmir, la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ.

Mitica Dragomir A GASIT COMBINATIA MOMENTULUI in POLITICA din Romania

ADVERTISEMENT