News

Veste bună pentru acești pensionari. 500 de lei în plus direct pe card, din octombrie. Cine primește banii

Tichetele au fost deja tipărite pentru acești beneficiari. Banii vor ajunge în luna octombrie, anunțul Ministerului Muncii.
27.09.2023 | 08:38
Veste buna pentru acesti pensionari 500 de lei in plus direct pe card din octombrie Cine primeste banii
Veste bună pentru acești pensionari. 500 de lei în plus. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

500 de lei în plus direct pe card. Acești pensionari primesc o veste bună. În luna octombrie, Guvernul le acordă un ajutor financiar. Cine sunt norocoșii care vor beneficia de acești bani acordați în toamnă?

500 de lei în plus direct pe card pentru acești pensionari

Vorbim de ajutorul financiar oferit de stat în 2023 pentru pensionarii cu venituri modeste. Acesta este livrat în două tranșe, prima ajungând la beneficiari în ianuarie 2023, iar cea de-a doua tranșă urmează să fie acordată în aproximativ două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Ajutorul este cuprins între 300 și 500 de lei și ajunge la seniorii din România care au pensii mai mici sau egale cu 3.000 de lei. Potrivit Ministerului Muncii, tichetele au fost deja tipărite pentru acești beneficiari.

Banii urmează să ajungă la vârstnici în primele două săptămâni ale lunii octombrie. De asemenea. Ministerul Muncii a anunțat că cei care au optat pentru încasarea pensiei pe card, vor primi banii începând cu data de 12 octombrie.

ADVERTISEMENT

„Au fost tipărite tichetele de pensii cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei, banii vor ajunge începând cu prima jumătate a lunii octombrie

În prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin mandat poștal, iar de pe 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card”, anunță Ministerul Muncii.

ADVERTISEMENT

Cum se acordă ajutorul financiar

Astfel, ajutorul financiar va fi livrat odată cu pensiile, conform OUG nr. 168/2022. Amintim că banii se acordă în funcție de valoarea pensiei unui beneficiar. Prin urmare, seniorii cu o indemnizație de până în 1.500 de lei primesc suma maximă de 500 de lei.

Cei care au pensii cuprinse între 1.501 lei și 2.000 lei vor beneficia de 400 de lei. Vârstnicii cu o pensie între 2.001 lei și 3.000 de lei primesc un ajutor de 300 de lei. În total, peste patru milioane de seniori vor beneficia de acești bani.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește modificările în legea pensiilor, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu dă asigurări că vor fi făcute cât mai curând. Începând de anul viitor, de la 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește.

ADVERTISEMENT